Zware gevangenisstraffen voor bende met resem inbraken op hun kerfstok

Foto: BELGAIMAGE

Dilbeek / Halle / Zulte / Asse -

Drie leden van een Oost-Europese inbrekersbende zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie jaar, terwijl een vierde lid een gevangenisstraf van 40 maanden kreeg. De vier hadden in april en mei verschillende inbraken gepleegd in Dilbeek, Asse, Zulte, en Halle. Bovendien was een van hen eerder al veroordeeld voor diefstallen en inbraken in ons land, Duitsland, Italië en Kroatië.

De vier werden opgepakt op 3 mei 2019 toen ze op rooftocht waren in Dilbeek. Daarbij hadden ze een woning betreden in de Viktor Van Malderlaan maar de alarminstallatie trad in werking. De verantwoordelijke van de alarmcentrale kon vervolgens via de bewakingscamera’s in de woning de inbrekers aan het werk zien en verwittigde de politie. Ook het buurtinformatienetwerk werd gealarmeerd, terwijl de politie de ANPR-camera’s in de omgeving in de gaten hield.

Patrouilles van de politiezones Dilbeek en Zennevallei merkten de vluchtwagen van de inbrekers op terwijl die over de Brusselse ring richting Waterloo reed, en zetten de achtervolging in. Ter hoogte van Eigenbrakel kwam het tot een ongeval, waarbij de brandweer zelfs de geknelde bestuurder van de vluchtwagen uit het wrak moest bevrijden.

Onderzoek wees al snel uit dat de vier inbrekers ook verantwoordelijk waren voor een resem andere inbraken, eveneens in Dilbeek maar ook in Asse, Zulte en Halle. Telkens opnieuw werd hun grijze Mitsubishi met defect achterlicht door getuigen opgemerkt. Maar omdat ze altijd een andere, gestolen nummerplaat op de auto hadden aangebracht, was het moeilijk hen te identificeren.

Door blg