VTM en Q2 zetten programmadirecteur aan de deur

Foto: Ricus Jansegers

Aan de Medialaan zitten ze zonder programmadirecteur. Ricus Jansegers, die de functie al bekleedde sinds midden 2014, heeft moederbedrijf DPG Media moeten verlaten.

Mede onder Jansegers’ bewind sloeg VTM de weg in van het ‘pretentieloze’ amusement , werd 2BE omgedoopt tot Q2 en zag CAZ het levenslicht. De programmadirecteur haalde ook Chris Van den Durpel, die hij nog kende uit z’n periode als tv-baas bij VT4, uit tv-pensioen. Het afscheid van Jansegers past in de nieuwe strategie van DPG Media, waarbij het bedrijf minder inzet op klassieke televisie en meer op streamingdiensten en video. Jansegers was als programmadirecteur vooral beslagen in het invullen van klassieke tv-schema’s en het beheer van tv-budgetten.

Jansegers laat weten dat het na zes “mooie en intense jaren” tijd is voor iets anders. “Ik heb met hart en ziel voor onze tv-zenders gewerkt en veel energie gehaald uit het opstarten van nieuwe formats, het internationaal uitspelen van onze programma’s en de versterking en lancering van zenders”, zegt hij. In afwachting van een opvolger zal Dirk Lodewyckx, algemeen directeur radio, tv & streaming, zijn taken overnemen. Onlangs raakte al bekend dat tachtig mensen ontslagen zouden worden bij DPG Media.

Door tove
AANGERADEN