Justin Bieber lijdt aan ziekte van Lyme: “Mensen dachten dat ik er slecht uitzag door drugs, maar dat was niet zo”

Foto: AFP

Justin Bieber (25) lijdt aan de ziekte van Lyme. Dat heeft de Canadese zanger bekendgemaakt op Instagram. “Mensen dachten dat ik verslaafd was aan drugs en er daarom slecht uitzag, maar dat is niet zo”, schrijft hij.

Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, die hij zo snel mogelijk achter zich wil laten. Dat zei Justin Bieber toen hij eind december aankondigde dat er in januari al een nieuwe plaat van hem zit aan te komen.

Wat er zo moeilijk aan was, bleef onduidelijk tot de Canadese zanger woensdag op Instagram meer informatie gaf. “Veel mensen bleven maar zeggen dat ik er heel slecht uitzag omdat ik drugs zou nemen, maar ze beseften niet dat er recent de ziekte van Lyme bij mij gediagnosticeerd is. Niet alleen dat: ik heb ook een ernstige aanval van mono (mononucleosis, de ziekte van Pfeiffer, nvdr) gehad, waardoor mijn huid, hersenfuncties, energie en algemene gezondheid aangetast waren.”

Beter dan ooit

We krijgen meer duidelijkheid in de nieuwe documentairereeks die binnenkort op YouTube te zien is, zegt Biebs nog. “Daarin kan je zien dat ik vecht en dat ik het overwonnen heb. Het zijn zware jaren geweest, maar ik krijg de juiste behandeling om deze ongeneeslijke ziekte aan te kunnen en ik zal beter dan ooit terugkomen.”

De ziekte van Lyme is een infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie en die overgedragen wordt via een beet van een teek.

De ziekte van Lyme of Lyme Borreliose is een infectie die veroorzaakt wordt door de Borrelia-bacterie. De meest voorkomende soort is de Borrelia burgdorferi. In Europa komen er ook nog andere soorten voor. Deze bacteriën worden overgedragen via een beet van een besmette teek. De ziekte gaat gepaard met hevige pijnen, moeheid, hartritme- en zenuwstoornissen, hersen(vlies)ontsteking en chronische huidziekte.

Door gjs
Meest recent