Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

10/01/2020 - Hasselt
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De Serre kan zijn beleid min of meer verderzetten, binnen bepaalde grenzen.Sd

Centrummanager moet plooien tussen De Serreen horeca gladstrijken

Hasselt

-

Het overleg tussen De Serre, de stad en de Hasseltse horeca heeft niet voor een oplossing gezorgd. Centrummanager Ben Croonenborghs gaat voortaan tussen alle partijen staan en kijken hoe ze mekaar kunnen versterken.

Het was geen simpel overleg, zo blijkt. Niemand is er blij naartoe getrokken en niemand heeft echt tevreden de tafel weer verlaten. Slotsom is dat De Serre zijn huidige beleid min of meer kan verderzetten, binnen de vergunning die bij de opstart werd afgeleverd.

Maar net daar zit de adder onder het gras. De Serre had immers de openingsuren flink uitgebreid, vooral tijdens de weekendnachten. Een doorn in het oog van de horeca. Dat terugschroeven naar de originele afspraken doet pijn.

“We zijn er helemaal niet blij mee”, zegt woordvoerder Mathies Wouters van De Serre. “We beraden ons over eventuele volgende stappen.”

Aparte toelating

“De vergunning houdt in dat ze ‘onaangekondigd’ twee avonden per maand langer dan 23 uur kunnen openblijven, tot 1 uur ’s nachts. Als als ze meer late avonden willen, dient telkens een aparte vergunning afgeleverd te worden door het schepencollege”, zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+). “We hebben er alleszins de nadruk op gelegd dat De Serre en de jongeren die er komen, wel hun ding moeten kunnen doen.”

“Het wordt geen simpel verhaal”, zegt horecabaas Maxim Willems, die zijn collega’s vertegenwoordigde. “Maar er is maar één oplossing: we zullen moeten samenwerken.”

Zwitserland

De nieuwe centrummanager, Ben Croonenborghs, zal tussenbeide moeten komen. “Ik ben de vergadering ingestapt zoals Zwitserland dat destijds in de oorlog heeft gedaan”, zegt Croonenborghs.

“Ik wil bekijken welke mogelijkheden er zijn om samen te werken. Zo denken we er bijvoorbeeld aan om jonge deejays of muzikanten die in De Serre gevormd worden, later op de avond een podium te geven in de Hasseltse horecazaken, zodat ook hun publiek zich mee verplaatst. We gaan naar een geregeld overleg en dat moet helpen.”

Opvallend was dat Muziekodroom, dat in de eerste stroom van kritiek ook verzeild geraakte, nu niet eens aan tafel zat. “We zijn voorlopig niet uitgenodigd voor het overleg”, zegt Dries Vanderheyden, zakelijk leider van Muziekodroom. “Maar we gaan ons constructief opstellen om samen te werken aan een fijn en creatief Hasselt.” (dj)