Amerikaanse zakenman van Crystal Palace wil KV Oostende kopen

Foto: AFP

Er zijn twee biedingen op KV Oostende. Het concreetste komt van Ivan Bravo, een Spanjaard met achter hem een Amerikaanse investeringsmaatschappij die ook inspraak heeft in het Engelse Crystal Palace. Hij biedt 5,15 miljoen voor KVO.

Ivan Bravo is een ex-strategisch directeur bij Real Madrid, hij is CEO bij Aspire – de academie die Eupen bezit – en via een Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft hij zeggenschap in Premier League-club Crystal Palace.

Die man wil nu honderd procent van de aandelen van KVO kopen. De piste werd aangebracht door Gino Vanderhaeghen, de huidige ondervoorzitter van Oostende, en CEO Patrick Orlans. Deze investeerders mikken op een snel antwoord, want ze willen in januari nog spelers bij KVO stallen. Ze hebben zelfs al een deal met Coucke om de tribunehuur van 1,2 miljoen per jaar te regelen en de 6,2 miljoen euro schulden aan Coucke te vereffenen. Het is niet onmogelijk dat ze het stadion kopen.

Voorzitter Dierckens, die 97 procent van de aandelen bezit, stelt echter dat zijn club niet te koop is. Althans niet voor honderd procent. Hij wil voor lokale verankering zorgen en zelf voorzitter blijven met een minderheidsparticipatie. Dierckens schermt met een lager bod van een andere investeringsmaatschappij. Alleen hebben die geen akkoord met Coucke.

De deadline voor het Amerikaanse bod werd al een paar keer opgeschoven. Nu wil Dierckens uitstel tot 17 januari. Als hij echter geen waardig alternatief vindt, wordt Ivan Bravo sowieso de nieuwe patron om het noodlijdende KVO te redden. Dan zal Dierckens een stap opzij moeten zetten en blijft Patrick Orlans aan boord.

LEES OOK. Voorzitter Frank Dierckens verzekert voortbestaan KV Oostende als profclub, maar: “De club komt in buitenlandse handen”

Amerikaanse zakenman van Crystal Palace wil KV Oostende kopen
Dierckens wil voor lokale verankering zorgen en zelf voorzitter blijven. Foto: Photo News
Door jug, dji
AANGERADEN