Carrefour stopt met verkoop van kangoeroevlees

Bron © BELGA

Foto: Folyfoot/pdv

Carrefour stopt in België met de verkoop van kangoeroevlees. Dat heeft dierenrechtenorganisatie Gaia bekendgemaakt, en de supermarktketen bevestigt de beslissing. “Het was op vlak van milieu-impact niet meer te verantwoorden”, zegt een woordvoerster van Carrefour.

Volgens Carrefour was het vlees geliefd bij een nichepubliek. “Kangoeroevlees staat bekend als mals, mager vlees en objectief gezien lekker”, zegt de woordvoerster. De omzet uit de verkoop bedroeg op jaarbasis ongeveer 200.000 euro.

Gaia, dat vorig jaar een campagne “Red de kangoeroe” startte, reageert tevreden. “De huidige bosbranden doen ons hart bloeden”, aldus GAIA-directeur Ann De Greef. “Ondanks alles blijven ze in Australië jagen op kangoeroes. De afgelopen dagen zetten we dan ook alles op alles om de resterende supermarkten te overtuigen op te houden met de verkoop van kangoeroevlees.” Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl schrapten kangoeroevlees eerder al uit hun aanbod. Gaia roept federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) op om de import van kangoeroevlees (tijdelijk) te verbieden.

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN