Sanne Cant gaat in Antwerpen ondanks muizenissen voor elfde Belgische titel: “Mijn entourage en ik zijn bezig met een plan”

Bron © BELGA

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Op het strand van Sint-Anneke zal wereldkampioene Sanne Cant zaterdag aan de start staan met als doel haar Belgische titel te verdedigen bij de dames elite. Na Oostmalle, Antwerpen, Hooglede-Gits, Mol, Waregem, Erpe-Mere, Lille, Oostende, Koksijde en Kruibeke gaat Cant voor haar elfde tricolore trui. Vorig jaar werd Loes Sels tweede en Laura Verdonschot derde in de titelstrijd. Sanne Cant start dit jaar in het BK met slechts twee zeges op haar teller, Sint-Niklaas en Bredene. Dat was ooit anders. Toch blijft de wereldkampioene, gezien haar status, favoriete voor de eindzege.

Natuurlijk was er dit jaar de heerschappij van de Nederlandse dames met rensters als Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Lucinda Brand. Daarom ook was de oogst zo karig voor de Belgische vrouwen. Loes Sels pakte zelfs geen enkele overwinning. Laura Verdonschot won de Zilvermeercross en was eind september de beste in het Franse Boulzicourt. De teller van Kim Van De Steene staat met Ardooie op één, Ellen Van Loy behaalde enkele ereplaatsen.

“Ik ben alvast blij dat ik mijn laatste veldrit als derde heb kunnen afsluiten. Meer zat er niet in na wat Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst lieten zien in Brussel. Mijn entourage en ik zijn echter bezig met een plan. Ik kom met een goede conditie uit de crossen die ik afwerkte in de periode rond Kerst en Nieuwjaar. We zien wel waar we uitkomen in Antwerpen”, stelt Sanne Cant.

De wereldkampioene kan zaterdag enkel maar kan verliezen. Dat beseft ook Laura Verdonschot, misschien wel haar grootste concurrente gezien Loes Sels sukkelt met de naweeën van een valpartij.

“Wil ik de titel, dan zal ik over heel goede benen moeten beschikken. Sanne Cant is iemand die er altijd wel staat tijdens de kampioenschappen. Dat zal zaterdag niet anders zijn, ook al is haar seizoen niet zo succesvol als andere jaren. Zij kan in Antwerpen enkel maar verliezen. Alle druk ligt bij haar en dat kan misschien in mijn voordeel uitdraaien”, meldt Laura Verdonschot.

Ook de dames beloften rijden zaterdag hun BK. Daarin kruisen onder andere Kiona Crabbé, Marthe Truyen, Tessa Zwaenepoel, Laure Michels, Jinse Peeters, Tine Rombouts en Nele De Vos de degens.

Thibau Nys verkende voor ons het parcours in Antwerpen, bekijk hier de beelden:

. Video: Het Nieuwsblad

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN
Meest recent