Personage bekent moord in ‘Thuis’: “Door uw gezever is er een onschuldige vrouw gestorven”

Thilly wordt geconfronteerd met de moordenaar van Frederieke. Foto: Eén

De week is spannend afgesloten in ‘Thuis’. Dé vraag die de kijkers al meer dan een week bezighoudt, heeft vrijdagavond eindelijk een antwoord gekregen: wie heeft barvrouw Frederieke vermoord? Tegelijk is ook de situatie tussen Peter en zijn moeder Els geëscaleerd.

Heeft Adil barvrouw Frederieke vermoord tijdens het feestje met oudejaar in Bar Madame of niet? Dat is de vraag die de Thuis-kijker beantwoord zag in de aflevering vrijdagavond. De politie lijkt te denken van wel.

Maar wanneer Thilly thuiskomt in een leeg appartement, wordt ze hardhandig vastgegrepen door... Jasper. Die maakt haar de grootste verwijten. “Het is allemaal uw schuld. Door u ben ik opgepakt, door u noemen ze mij vuile verkrachter, door uw gezever gelooft mijn eigen vrouw me niet meer en is er een onschuldige vrouw gestorven”, gromt hij haar toe.

Daarmee wordt duidelijk dat niet Adil maar Jasper de dader was, en vooral: dat Frederieke die nacht niet het slachtoffer had moeten zijn, maar wel Thilly. Hoe het zal aflopen en of Thilly veilig uit de armen van Jasper kan wegvluchten, zal pas maandag duidelijk worden.

Peter en Els: flarden uit het verleden

Een ander verhaal dat al een tijdje sluimert, is wat er speelt tussen Peter en zijn moeder Els. De voormalige notaris en advocaat bouwt steeds meer afstand tegenover zijn moeder en lijkt zich minder en minder in haar gezondheidstoestand te interesseren. Tot grote ergernis van zijn schoonmoeder Nancy. Maar wanneer zij zegt dat kleine Vic bij Els alleen op haar kamer is, slaan zijn stoppen door. Op de achtergrond hoor je gesprekken uit het verleden met “Nee mama, niet doen” en “Niet bang zijn jongen”.

Personage bekent moord in ‘Thuis’: “Door uw gezever is er een onschuldige vrouw gestorven”
Peter hoort flarden uit het verleden terwijl hij naar zijn moeder stormt. Foto: Eén

Waarna hij de deur van haar kamer optrekt en haar toeschreeuwt: “Gij blijft van mijn kleine!” Hij wil dat ze vertrekt en haalt bijna uit met zijn vuisten tot Femke hem tot bedaren brengt: “Je maakt ons bang, Peter!” Hij geeft kleine Vic aan zijn vrouw en stormt de kamer uit. Waarheen hij rent en wat er precies aan de hand is, zal volgende week moeten blijken.

LEES OOK: Een minder gelukkig nieuwjaar in ‘Thuis’ voor Frederieke

Door eadp