Alicia Franck is klaar voor het BK: "Ik ga mijn vel duur verkopen in Antwerpen"

Een valpartij vorige zaterdag in Gullegem gooide bijna roet in de BK-ambities van Alicia Franck Foto: Lindsey A /Brayn D

Lochristi - Dit weekend is Antwerpen voor een keertje niet de parking, maar wel het centrum van het Belgisch veldrijden voor het BK. Het concept is de voorbije dagen al uitvoerig aan bod gekomen: het fameuze ponton waardoor de renners en rensters even de Schelde aandoen, de vipboot met vierduizend genodigden die vanop het water gaan toekijken... Een mens zou al eens vergeten dat het vooral om koers draait. Deze middag is het om 15 uur uitkijken naar onze Alicia Franck. Lochristi Blogt polste eerder deze week naar haar verwachtingen en zag dat de Lootse renster bulkt van de ambitie.

"MIjn voorbereiding was goed", aldus een optimistische Alicia donderdagmorgen. "Ik ben eens niet ziek of geblesseerd, dus dat is al wat beter dan de vorige jaren. Er heerst vooral opluchting bij mij dat ik aan de start zal kunnen staan. Na mijn zware valpartij vorige week in Gullegem (Alicia werd er nog 11de, nvdr.) had ik wel last aan de rug en de nek, maar het is stilaan wel aan het beteren."

Ponton nu al blikvanger?

"Woensdag ben ik het parcours van het Belgisch kampioenschap al gaan verkennen. Het ene deel is met bochtjes in het gras en een aantal keer de heuvel oprijden, de andere helft is op het strand. Het zand lag er eergisteren nog vrij goed bij. Het is wel afwachten hoe de rest van het parcours er zal uitzien na de regen van de afgelopen dagen." Over het felbesproken ponton - nu al de blikvanger van het BK - kan Alicia Franck nog niet veel kwijt: "Het was woensdagmiddag nog niet mogelijk om er op te rijden, dus een test is bij mij uitgebleven. Ik hoop natuurlijk vooral dat het iets veilig is en dat het behalve het spektakel ook een sportieve meerwaarde toevoegt aan het parcours. Want uiteindelijk gaat het toch vooral daarom."

Zaterdag of zondag... of beide?

"Organisatorisch is het natuurlijk wel jammer dat wij al op zaterdag crossen. Het is voor de fans moeilijk dat ze gaan moeten kiezen tussen de dames elite en tussen de heren, die natuurlijk maar op zondag in actie komen. Weet je, eigenlijk hoop ik dat ze er een groot veldritweekend van maken en op beide dagen iedereen komen aanmoedigen", vertelt Alicia.

"Tot en met woensdag heb ik heel gefocust getraind, ook op het parcours dus, donderdag was een rustdag en vrijdag reed ik de benen nog wat los achter de brommer. Mijn ambities? Ik zal tevreden zijn met een top 5-plaats, maar toch hoop ik op een superdag en een podiumplaats. Het zal niet evident zijn op dit parcours waar vooral de zandstroken het verschil zullen maken. Maar weet dat ik mijn vel duur zal verkopen op Linkeroever."

Lochristi duimt mee met Alicia Franck. Onze veldrijdster doet deze middag een gooi naar het tricolore shirt. Live op Sporza, straks om 15.00 uur, wanneer de dames- elite en de U23 samen twee titels verdelen. 

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent