CEO van Boeing krijgt geen opstapvergoeding (maar verlaat het bedrijf wel met 55 miljoen)

Foto: ISOPIX

De ontslagen CEO van Boeing krijgt geen afscheidsvergoeding. Treuren zal Dennis Muilenburg daar wellicht niet om: hij verlaat het bedrijf toch met 55 miljoen euro aan compensaties en opgebouwd pensioen.

Omdat de directie van vliegtuigbouwer Boeing vond dat haar CEO de crisis rond toestel 737 MAX niet voldoende had kunnen beheersen, werd de 56-jarige Dennis Muilenburg in december naar de uitgang van het bedrijf geleid. Hij verliet Boeing met een zwaar beschadigde reputatie en besloot daarom geen ontslagvergoeding te eisen.

Dat kan een nobele daad lijken, maar Boeing maakte in een mededeling bekend dat Muilenburg alsnog met een bom geld vertrekt. Hij heeft in zijn 4,5 jaar aan het roer 55 miljoen euro aan pensioenvoordelen en andere compensaties opgebouwd. Dat geld krijgt hij wél. “Hij heeft de vergoedingen gekregen waar hij recht op had”, klinkt het kort bij Boeing.

Maandag start zijn opvolger David Calhoun. Die zal meteen zwaar aan de bak moeten, want Boeing heeft er alweer een zware week opzitten. Zo lekte onder meer uit dat werknemers van het bedrijf van tevoren al enorm veel kritiek hadden op ‘probleemvliegtuig’ 737 MAX. “Ontworpen door clowns die gestuurd worden door apen”, stond te lezen in interne mails.

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN