Mike Uytterhoeven rijdt naar Belgische titel bij eerstejaarsnieuwelingen

Foto: Marc Van Hecke

Mike Uytterhoeven startte als een van de topfavorieten bij de eerstejaarsnieuwelingen en loste de verwachtingen helemaal in. In de tweede ronde nam hij afstand van Viktor Vandenberghe om afgescheiden te zegevieren.

LIVE. Belgisch kampioenschap veldrijden

Samen met Sem Janssens hadden bovenvernoemde twee renners zich in de eerste ronde losgewerkt van de rest van het deelnemersveld. Janssens moest echter vroeg in de tweede ronde de rol lossen en Vandenberghe tuimelde wat later over het laatste balkje zodat Uytterhoeven die voor die val al een kleine voorsprong genomen had helemaal vrij spel kreeg.  Hij werd niet meer bedreigt en zijn tiende overwinning van het seizoen was meteen goed voor zijn eerste nationale titel.

"Ik was al blij dat ik door een vrij gunstige loting op de tweede rij kon starten", liet de renner uit Itegem na de podiumceremonie weten. "In de tweede ronde heb ik doorgeduwd in het zand en ik had meteen een kleine voorsprong. Wat later hoorde ik de speaker zeggen dat Vandenberghe ten val was gekomen en toen besefte ik dat de titel me niet meer mocht ontsnappen. Aanvankelijk voelde ik me nochtans niet zo heel goed maar vanaf de tweede ronde begon ik pas helemaal in mijn element te komen. Ondanks ik als een van de topfavorieten van start ging, had ik geen last van stress. Het liep uiteindelijk nog beter dan verwacht. Uiteraard zal deze titel gevierd worden. Er zal wel iets georganiseerd worden door familie of supporters veronderstel ik."

Ferre Urkens uit het Kempense Gierle werd de verrassende tweede en was daar zeer tevreden mee. "Ik kom uit het mountainbike en werd daar vorig jaar ook al tweede op het BK bij de aspiranten. Dat ik hier vandaag weer op het podium zou staan had ik helemaal niet verwacht. Mijn technische bagage die ik dank aan het mountainbike is me goed van pas gekomen vandaag.  Vooral in het zand ging het heel vlot en het is ook op die manier dat ik het zilver kon pakken."

Viktor Vandenberghe kon vrede nemen met zijn derde plaats hoewel hij een tijdlang uitzicht had op de tweede plaats. "Ik maakte teveel foutjes in de tweede ronde en die val over de balkjes deed er uiteraard ook geen goed aan. In september ben ik pas begonnen met het veldrijden. Tot dan speelde ik voetbal. Dat ik nu al mee op het podium sta na een BK vind ik dus best wel in orde."

Mike Uytterhoeven rijdt naar Belgische titel bij eerstejaarsnieuwelingen
Het podium: Ferre Urkens (2), Mike Uytterhoeven (1) en Viktor Vandeberghe (3). Foto: Photo News

Om 13u45 rijden de junioren, de dames-elite en -beloften starten om 15u15.

Door Karel Lemmens
AANGERADEN
Meest recent