Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis Wortel: man ontkomt via gat in celmuur

Bron © Eigen berichtgeving
Hoogstraten - Eén gevangene is er in de nacht van vrijdag op zaterdag in geslaagd om uit de gevangenis van Wortel in de provincie Antwerpen te ontsnappen, via een zelfgemaakt gat in de celmuur. Twee andere mannen met wie hij een cel deelde, slaagden er niet in te ontkomen. De voortvluchtige gevangene wordt opgespoord.

De drie gevangenen zouden ongemerkt een groot gat van zo’n dertig op veertig centimeter in de buitenmuur van hun cel gemaakt hebben, zonder dat de cipiers dat merkten. In de nacht van vrijdag op zaterdag slopen de drie door dat gat naar buiten, tot op de buitenkoer. Vervolgens moesten ze nog over de vier meter hoge beveiligde omheining raken.

Slechts één van de drie slaagde daarin. Een andere hield het al snel voor bekeken, en keerde terug naar de cel. De derde gevangene werd nog op het gevangenisdomein onderschept. De twee achterblijvers zijn in isolement geplaatst, in afwachting van een tuchtstraf. Aangezien ontsnappen volgens de wet niet strafbaar is, kunnen ze geen langere celstraf krijgen.

De ontsnapte gevangene is een Tunesiër, die bijna twee jaar in de gevangenis van Wortel zat. Hij werd tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld wegens diefstal. “Hij heeft geen recht op verblijf in ons land”, zegt Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. 

Ontsnapt in burgerkledij

De man zou bij zijn ontsnapping gewone burgerkledij gedragen hebben, en geen gevangenisuniform. Zaterdagochtend werd een grote zoekactie op poten gezet, maar hij werd niet gevonden.

“De omstandigheden waarin hij de inrichting heeft kunnen ontvluchten, worden volop onderzocht”, zegt het Gevangeniswezen.

Door de ontsnapping en het onderzoek ter plaatse werd het bezoek in de gevangenis afgelast.
 

Door cel
AANGERADEN
Meest recent