Rob de Nijs neemt afscheid van Vlaanderen met allereerste optreden in Sportpaleis

Rob de Nijs. Foto: Photo News

Rob de Nijs, net 77 geworden, staat begin volgend jaar voor het eerst – en meteen voor het laatst – in zijn carrière in het Antwerpse Sportpaleis. Bij de Nederlandse zanger werd de ziekte van parkinson vastgesteld, waardoor hij moet stoppen met optreden.

De Nijs treedt zaterdag 16 januari 2021 in het Sportpaleis op in het raam van zijn tournee Voor het laatst. Daarmee neemt hij afscheid van zijn fans in Nederland en dus ook eenmalig in Vlaanderen.

Rob de Nijs neemt afscheid van Vlaanderen met allereerste optreden in Sportpaleis
Rob de Nijs. Foto: Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

“In mijn meer dan zestigjarige carrière had ik het geluk dat ik met mijn band te gast mocht zijn in prachtige theaters en concertzalen”, zegt De Nijs, die zaterdagavond al in de Antwerpse Koningin-Elisabethzaal staat. “Ik denk dat ik in alle uithoeken van Nederland en Vlaanderen inmiddels heb gespeeld, behalve in het Sportpaleis. Dat is een zaal waar ik oneindig vaak ben voorbijgereden, maar waar ik als soloartiest nog nooit een concert heb gegeven. Volgend jaar komt daar alsnog verandering in.”

Het optreden in het Sportpaleis wordt het afscheid van Rob de Nijs aan Vlaanderen. Zijn manager, muzikant en goede vriend Frank Jansen zegt: “Rob zit in het beginstadium van parkinson, maar zijn behandelende geneesheer gaf groen licht, waardoor hij met Voor het laatst nog één keer zal schitteren.”

LEES OOK. Rob de Nijs kondigt afscheid aan door parkinson

De ticketverkoop start maandag via de site ticketkopen.eu.

Door dhs