U zet topfavoriet Eli Iserbyt pas op de derde plek en lijkt vooral te (willen) geloven in Wout van Aert

Foto: Photo News

Zondag wordt op en rond het strand van Sint Anneke in Antwerpen strijd geleverd voor de Belgische driekleur in het veld. In afwezigheid van de Nederlander Mathieu van der Poel lijkt er geen uitgesproken topfavoriet en mag een spannende strijd verwacht worden. Bijna 5.000 keer werd er gestemd op onze poll en ondanks alle blessureleed lijkt u vooral te (willen?) geloven in Wout van Aert.

Volg hier LIVE het BK veldrijden in Antwerpen!

Geen Mathieu van der Poel aan de start op een Belgisch kampioenschap, dus mogen de Belgen voor één keer weer dromen van de winst. En hoewel zijn laatste zege van 1 november dateert (de laatste cross zonder Van der Poel aan de start) telt Eli Iserbyt wel de meeste overwinningen achter zijn naam en werd hij her en der als topfavoriet naar voren geschoven, temeer hij in de laatste crossen ook de beste Belg was na Van der Poel. De Scheldecross onderging voor dit BK bovendien een gedaanteverandering en bevat veel minder zand dan andere jaren en veel meer stroken die op maat zijn van de West-Vlaming. Toch komt hij pas als derde uit onze poll met 21% van de stemmen.

Want Wout van Aert rijdt zondag dan wel pas zijn derde cross na zijn horrorblessure die hij opliep in de Tour de France, toch gelooft maar liefst 33% van onze lezers in de kansen van Van Aert. Hij wist nochtans nog geen plek in de top drie te veroveren in die twee crossen en acht zelf zijn kans op de driekleur klein.

En ook Toon Aerts wordt met 22% door u hoger ingeschat dan Iserbyt. De titelverdediger zou zonder zijn ribblessure altijd topfavoriet zijn na z’n uitstekende campagne in Zonhoven, Ronse en Namen, maar komt nu gehavend aan de start. Hij reed geen wedstrijd meer sinds Heusden-Zolder en zal zondag ongetwijfeld boven zichzelf moeten uitstijgen om een tweede opeenvolgende driekleur te veroveren.

Tot slot zijn er nog zandspecialist Laurens Sweeck, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout.

Uitslag van onze poll:

1. Wout van Aert 33%

2. Toon Aerts 22%

3. Eli Iserbyt 21%

4. Laurens Sweeck 10%

5. Tim Merlier 8%

6. Michael Vanthourenhout 4%

Bekijk hier de parcoursverkenning van Thibau Nys

BK veldrijden 2020 - Thibau Nys algemeen. Video: Het Nieuwsblad

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN