Alicia Franck buiten verhoopte top-5: "Uiteindelijk moet je het doen met de vorm van de dag"

Foto: Experza-Footlogix

Lochristi - Het BK veldrijden zit erop, en bij de dames-elite was Sanne Cant opnieuw outstanding. Geen echt nieuws, want ook nu freewheelde ze voor de elfde keer naar de tricolore zege. "Ze groeit naar haar beste niveau toe", zegt Alicia Franck die nipt nog de vijfde plaats - waarop ze minstens gehoopt had - verloren zag gaan. Zaterdagavond kon ze het bij ons al relativeren: "Uiteindelijk moet je het doen met de vorm van de dag, ook op het Belgisch kampioenschap."

Wie de wedstrijd zaterdagmiddag zag, wist meteen dat er aan de top-3 - Sanne Cant, Laura Verdonschot en Ellen Van Loy - niet veel te doen zou zijn. "Het was inderdaad van in het begin een hoog tempo en het deel van het parcours na de start was ook moeilijk om op te schuiven", vertelt Alicia Franck enkele uren na de koers. "Ik had van in het begin eigenlijk de aansluiting gemist en mankeerde de punch om het gat opnieuw dicht te rijden. UIteindelijk maakte ik wat foutjes in het zand en verloor ik nog de vijfde plaats. Ik had vooraf natuurlijk op een beter resultaat gehoopt, maar de vorm van de dag is waar je het uiteindelijk moet mee doen. Ik kijk nu vooral vooruit: veel tijd is er niet, want maandag (vandaag dus) rij ik al in Otegem, dan komen Nommay en Hoogerheide eraan en hopelijk ook het WK op 2 februari in Dübendorf."

De suprematie van Sanne Cant - elf nationale titels op een rij - geeft Alicia Franck graag toe. "Ze zal er natuurlijk staan voor het wereldkampioenschap. Ik denk eerlijk dat ze er nog veel jaren bovenuit zal steken in eigen land. Al wil ik natuurlijk ook proberen om elk jaar een beetje dichter te komen", lacht ze. En dan was er... het fameuze ponton en het lusje op het water. Daarover is Franck minder enthousiast: "Goh, ik vond het een beetje nutteloos. Het voegde niks toe aan de cross, ik denk niet dat de collega's zitten te wachten om een extra lus te maken op een tapijt waar aan de zijkanten zandzakjes op liggen. Ik begrijp dat de cross aantrekkelijk moet worden gemaakt voor het publiek, maar vind niet dat dit de beste manier was. Anderzijds was het ook niet echt onveilig zoals vooraf hier en daar geopperd werd. Ik had in elk geval niet het gevoel dat ik in de Schelde ging belanden."

Vandaag maandag is er weer een crossdag, dit keer in Otegem. Start om 13.45 uur. Met opnieuw Alicia Franck aan de start. 

 

Door Geert Herman