Alberto Bettiol reageert op sneer van Evenepoel: “Mij is altijd geleerd om te koersen om te winnen”

© BELGA

“De uitspraken van Remco Evenepoel over mijn zege in de Ronde van Vlaanderen hebben mij pijn gedaan.” Dat zegt de Italiaanse Ronde-winnaar Alberto Bettiol, die de 19-jarige Belg ook van antwoord dient.

Maarten Delvaux

Remco Evenepoel neemt zelden een blad voor de mond. Ook niet toen hij in Extra Time Koers in december mocht terugblikken op het voorbije wielerjaar en de zege van Alberto Bettiol in de Ronde van Vlaanderen ter sprake kwam. Vooral de reactie achteraf van Bettiol was hem niet ontgaan.

De Italiaan van Education First daagde na zijn verrassende zege in Vlaanderens mooiste de mannen van Patrick Lefevere uit door in de ploegbus uitdagend in de camera “Where is Quick-Step?” te roepen.

“Wij gaan hem niet meer laten rijden”, was Evenepoel duidelijk. “Dat was niet echt proper door ons zo uit te dagen. We gaan ons daar niet veel van aantrekken maar in de koers zal hij niet meer wegrijden, hoor.”

Een uitspraak die uiteindelijk ook tot bij Bettiol in Italië zijn geraakt. De 26-jarige Italiaan reageerde gepikeerd bij Tutto Bici. “Toen mijn uitspraak op sociale media een eigen leven ging leiden heb ik onmiddellijk met Patrick Lefevere gebeld om mijn te verontschuldigen en hij toonde waardering voor mijn gebaar. Omdat hij begreep dat het een mopje was zonder slechte bedoelingen”, zegt Bettiol. “Hij stelde me gerust en besloot met complimenten voor mijn overwinning. Voor mij is dat nog altijd één van de mooiste herinneringen van die dag omdat het geen sinecure is om complimenten te krijgen van Lefevere.”

© GMAX AGENCY

“Toen ik de uitspraken van Remco een paar weken geleden las, heeft me dat om enkele redenen pijn gedaan. Ten eerste: niemand heeft me laten rijden tijdens de Ronde van Vlaanderen omdat je nu eenmaal geen cadeaus uitdeelt in de Ronde. Ik blijf kalm omdat ik vertrouwen heb in wat Lefevere mij vertelde. En ten tweede, en dat is niet onbelangrijk, wil ik Remco eraan herinneren dat mij altijd geleerd is om te koersen om te winnen en niet om iemand te doen verliezen. En hiermee wil ik de zaak als gesloten beschouwen.”

Bettiol start zijn seizoen in de Ster van Bessèges. Daarna gaat het via de Strade Bianche en de Tirreno naar Milaan-Sanremo.

LEES OOK

Nu in het nieuws