Minder dan 5 procent Vlaamse ambtenaren in Brussel woont in de hoofdstad

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Maar 4,4 procent van de Vlaamse ambtenaren die in Brussel werkt, woont ook in één van de 19 Brusselse gemeenten. Dat aandeel bleef de laatste tien jaar relatief stabiel, meldt Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA). Zij wil Brussel als woonstad blijven stimuleren onder de Vlamingen.

Het gaat concreet om 353 van de 8.042 Vlaamse ambtenaren die werken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Meer dan 95 procent pendelt met andere woorden dagelijks naar de hoofdstad, tonen de cijfers aan die Tavernier opvroeg bij Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V).

De Vlaamse ambtenaren beschouwen Brussel nog steeds hoofdzakelijk als een werkstad, ongeacht een lange pendelreis, stelt Tavernier. “Het is daarom belangrijk om Brussel als woonstad onder de Vlamingen te blijven stimuleren, zo vrijwaren we het hoofdstedelijke en Nederlandstalige karakter van de stad.”

Meer Vlaamse ambtenaren die wonen in de hoofdstad moet ook de verkeersproblematiek ten goede komen. Volgens het Vlaams parlementslid moet minister Dalle Brussel als woonstad promoten bij de Vlamingen.

AANGERADEN
Meest recent