Drie leiders in Euromillions League bijna halfweg de reguliere competitie

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De EuroMillions League is na 12 speeldagen bijna halfweg en telt nog steeds drie leiders. Oostende, Antwerp Giants en Bergen tellen 9 op 12. De kustploeg won de topper in Limburg United, de Sinjoren van Brussels en de Henegouwers in Okapi Aalstar.

Wat een knappe start namen kampioen Oostende en bekerwinnaar Antwerp Giants in 2020! De kustploeg won vorige week in de Champions League van de Italiaanse topper Sassari en de Sinjoren van de Griekse topper AEK Athene. Beide ploegen lieten, ondanks de Europese midweekmatch, in de EuroMillions League tevens geen steek vallen. Oostende won afgetekend in Limburg United en Antwerp Giants na een spannende partij in de Lotto Arena tegen Brussels. Dat maakt dat beide ploegen, met Bergen dat dit seizoen geen Europees speelt, met 9 op 12 aan de leiding prijken. Vooraleer ze komende zondag in de Versluys Dôme elkaar in de ogen kijken moeten de kust- en havenploeg dinsdag naar respectievelijk Litouwen (Lietkabelis) en Duitsland (Rasta Vecha) nog een belangrijke partij in de Champions League afwerken. “De eerste helft was tegen Brussels niet goed. Mijn team pakte in de tweede helft wel met een reactie en met een collectieve prestatie uit en we realiseerden nog een knappe overwinning,” zei coach Christophe Beghin van Antwerp Giants. Vooral Vincent Kesteloot (17 punten, 7 rebounds) en de met een double-double uitpakkende Ibrahima Fall-Faye (13 punten, 11 rebounds) stuwden de Giants tegen Brussels naar de 77-70 winst. De Sinjoren zijn jong, maar kennen Belgisch, met ook een stek in de halve finale van de Belgische Cup, tot nu toe een knap seizoen.

Oostende topfavoriet

De Beker van België kan Oostende dit seizoen niet meer veroveren, maar in de Champions League kan het voor eerst in vier campagnes wel doorstoten naar de 1/8ste finales en ook richting een negende opeenvolgende titel is het weer groot favoriet. Uitkijken dus of Antwerp Giants, Bergen of misschien wel Charleroi, als het ooit au grand complet geraakt, Oostende van een nieuwe titel kunnen houden.

Door cpm
  • Meest recent