Trouwen met een vleugje blauw en parels op je jurk: tien trends voor 2020

Foto: Shutterstock

Trouw je komende zomer, dan ben je vast bezig met de nodige voorbereidingen te treffen voor het huwelijksfeest. Iris Decreus van het Belgische platform House Of Weddings tipt de trends van het jaar ter inspiratie.

Trendkleur: blauw

Pantone heeft de kleur Classic Blue, een tint tussen hemelsblauw en nachtblauw die neigt naar navy, uitgeroepen tot kleur van het jaar. Die trend sijpelt ook door in de wereld van bruiden en bruidegommen. Denk aan drukwerk met blauwe toetsen, een juweel in deze tint of zelfs decoratie. Met andere woorden: makkelijker om something blue aan je feest toe te voegen wordt het niet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heart of NC Weddings (@heartofncweddings) on

 

Parelpracht

Als we kijken naar de trends van de Barcelona Bridal Fashion Week, dan zijn jurken met parels - op de kraag of tussen geborduurde accenten - momenteel hot. Mag het iets subtieler? Ook een diadeem of haarspeld met pareltjes zijn het helemaal. Ook in de mode: rugdecolletés, een elegante split, maxi-jurken en de comeback van de sluier.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????????? ?????? •?????????? ??????????• (@_dream_bride_vl) on

 

Kleur en accessoires voor hem

De bruidegom wijkt af van zijn zwart pak en kiest vaker voor kleur. Ook hier is er een mooie rol weggelegd voor blauw. Of wat denk je van wijnrood en zelfs groen? Op de rode loper van de Golden Globes stalen mannen in fluwelen pakken de show - ideaal als je huwelijksdag in het najaar valt. Kan ook: kies een klassiek kostuum, maar maak het hedendaags met ludieke kousen of stoere ringen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by . K O P P I R I G H T . (@koppiright_fotografie) on

 

Gezond menu

Wat het eten betreft, telt iedereen mee. Ook genodigden die vegetarisch en veganistisch eten. Check op voorhand naar eventuele voorkeuren en allergieën van je gasten en trek ermee naar de cateraar van dienst. Die zal aan de hand van die informatie een menu uitwerken dat bij iedereen in de smaak valt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anniny dorty (@anniny_dorty) on

 

Maak een statement

De feestzaal aankleden? Ga dan voor eyecatchers die de decoratie net dat tikkeltje meer geven. Denk gedurfd. Spray valse bloemen in een kleur met metallic finish of wees creatief met warme tinten zoals terracotta voor bohemian vibes. Verrassen doe je dit jaar ook door papier links te laten liggen en te kiezen voor transparante borden. Om je menu op te presenteren, bijvoorbeeld.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? ?????????????? ???????????? R???????????? (@myweddingfrenchriviera) on

 

Droogbloemen

Kleur komt ook terug wat de bloementrends betreft. Ze mogen er echt uitspringen en de aandacht van je gasten trekken - hint: ga voor een felle bloemenwand. Tegenwoordig zijn ook droogbloemen weer in. Ga eventueel voor kransen met gedroogde bloemen al centerpieces op je feesttafel. Je kunt ook een droogbloem toevoegen aan je uitnodigingen voor een link tussen invite en feest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sol Shop (@the_solshop) on

 

Herinneringen op video

Een fotograaf is een belangrijke gast op een trouwfeest, maar steeds vaker wordt er ook een cameraman of -vrouw ingeschakeld om bewegende beelden te maken op de huwelijksdag. Dan kun je nadien terugblikken met een aftermovie. Weetje: veel videografen werken wettig met een drone. Leuk als je buiten trouwt en mooie luchtbeelden wenst.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? ????? (@timur_gataullin_) on

 

Licht

Om het ook gezellig te maken na zonsondergang, wordt vaker ingezet op sfeervolle lichtbronnen. Kaarsjes kunnen uiteraard voor een gezellige sfeer, net als guirlandes met feeërieke lampjes. Neon - tussen het groen - geeft een hippe toets mee en is heel fotogeniek. Tip: zet een fotomachine voor een wand met neon, zo creëer je een plek waar je gasten graag poseren.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luna Bloom (@lunabloom_) on

 

Micro trouwfeest

Het huwelijksfeest hoeft tegenwoordig geen groots gebeuren meer te zijn. Sommige koppels geven de voorkeur aan een klein feest. Ze kiezen ervoor om actief tijd door te brengen met alle genodigden of verder te gaan in het personaliseren van de zitplaatsen. Dit is een andere approach dan honderd koppels uitnodigen en iedereen vluchtig ‘hallo’ en ‘dag’ zeggen op je grote dag.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 100 Layer Cake (@100_layercake) on

 

Spelen met spiegels

Een vleugje magie? Ga creatief aan de slag met spiegels. Een spiegelwand geeft een ‘jardin secret’-feel aan een trouwfeest in de tuin. Binnen kun je met licht en spiegelconstructies een heel glamoureus effect realiseren. Een hoek vol spiegels die je gebruikt als fotocorner geeft bijna futuristische herinneringen aan je feest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bride & Blossom (@brideandblossom) on

 

Door vwh
AANGERADEN