Donald Trump verdedigt dood van Iraanse generaal Qassem Soleimani op Twitter

© AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag op Twitter de gerichte moord op de hoogste Iraanse generaal Qassem Soleimani verdedigd, nadat critici twijfelden aan de imminente dreiging die generaal vormde.

LEES OOK. Met vergeldingsactie gaat Iran de rechtstreekse confrontatie met VS aan: betekent dit een escalatie van het conflict? (+)

“De Fake News Media en hun Democratische partners zijn hard bezig met bepalen of de toekomstige aanval door terrorist Soleimani al dan niet dreigend was, en of mijn team in overeenstemming was”, schreef de president. “Het antwoord op beide is een sterke JA. Maar het maakt niet echt uit vanwege zijn vreselijke verleden!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trump rechtvaardigde de moord door te zeggen dat Soleimani van plan was aanvallen uit te voeren op Amerikaanse medewerkers. Hij haalde zich echter de kritiek op de hals doordat hij dit op geen enkele manier kon bewijzen.

Zijn administratie kreeg ook kritiek vanwege tegenstrijdige verklaringen over de reden achter de moord. Minister van Defensie Mark Esper zei zondag dat hij nooit bewijs heeft gezien dat Iran een aanval op vier Amerikaanse ambassades plant, zoals Trump twee dagen eerder had gezegd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten