Eric Goens lost documentaire over Stig Broeckx in de cinemazalen: hoe de wielrenner de draad van het gewone leven weer opneemt

Op 3 maart lost Eric Goens De Stig, zijn documentaire over Stig Broeckx, in de zalen. © Kris Van Exel

Op 3 maart verschijnt De Stig, Eric Goens’ documentaire over de gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28), in de cinemazalen. Goens maakte het nieuws maandagavond zelf bekend op Twitter. De televisiemaker draaide al een reportage over de sportman voor het Eén-programma Bargoens. “Al vrij snel kwam het idee om ook een film te maken”, zei hij daarover. “En dan heb ik het niet over een hermontage van fragmenten uit Bargoens. Ik heb het over nieuwe beelden die verder gaan dan de revalidatie van Stig.”

dewo

Broeckx raakte op 28 mei 2016 betrokken bij een zware valpartij tijdens de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour. Twee motoren probeerden toen in te halen, maar werden pal in de groep gekatapulteerd. Broeckx werd geraakt aan het hoofd, liep twee hersenbloedingen op en belandde in een coma. Er werd hem een vegetatief leven voorspeld: nooit meer zou hij zelfstandig kunnen stappen of eten. Maar zes maanden na zijn val waren de eerste tekenen van leven terug, en nog geen anderhalf jaar later kon hij opnieuw stappen en praten.

In De Stig zoemt Goens nog meer in op Broeckx en toont hij hoe de wielrenner de draad van het gewone leven weer opneemt. “Ik hoop dat Eén geïnteresseerd zal zijn om de film uit te zenden”, zei hij vorig jaar. “Maar stiekem hoop ik dat hij ook echt naar de cinema gaat.” Missie geslaagd.

Aangeboden door onze partners