Doen Oostende en Antwerp Giants een goede zaak in de Champions League basketbal?

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Oostende en Antwerp Giants kunnen vanavond op de elfde speeldag van de Champions League on the road een goede zaak doen.

In poule A verdedigt Oostende (5 op 10) zijn vierde plaats in het Litouwse Panevezys in en tegen het Litouwse Lietkabelis (18 uur). “Als we deze maand plus de eerste week van februari Europees goed doorkomen met de juiste overwinningen, kunnen we eventueel doorstoten naar de volgende ronde van de Champions League. Die kans is er nog steeds en dat is ook onze bedoeling”, zegt Yannick Desiron. “We moeten winnen tegen Lietkabelis, dat na hun nederlaag in Oostende wel een Europese 4 op 6 haalde. Lietkabelis telt slechts één overwinning minder dan wij. Alleen met 100 % concentratie lukt een zege ons.”

Antwerp Giants staat in poule B met 3 op 10 op de zevende stek. De havenploeg telt twee zeges minder dan het vierde geklasseerde duo Rasta Vechta en Wloclawek, maar tankte vorige week vertrouwen door te stunten tegen de Griekse topclub AEK Athene. “Daardoor doen we Europees nog mee voor de vierde plaats. Winst vanavond in het Duitse Rasta Vechta (20 uur) “en we zijn helemaal back in business. Zeker met volgende week een thuiswedstrijd tegen Wloclawek. We bekijken het evenwel match per match en moeten eerst de moeilijke klip van Rasta Vechta nemen,” beseft coach Christophe Beghin. In de Duitse Bundesliga staat Rasta Vechta naast het Bamberg van coach Roel Moors op een gedeelde zevende stek. Beide wedstrijden worden vanavond rechtstreeks uitgezonden op Eleven Sports.

Door Patrick Ceulemans in Vechta
  • Meest recent