Na VRT sluit ook RTBF akkoord met Proximus over platform Pickx

Bron © BELGA

VRT sluit platform Pickx in de armen Foto: BELGA

Een maand na de Vlaamse omroep VRT, heeft ook de Franstalige omroep RTBF een akkoord gesloten met Proximus over Pickx, het nieuwe tv-portaal van het telecombedrijf. Dat werd dinsdag vernomen bij Proximus.

Het Pickx-platform werd in juni vorig jaar voorgesteld, met de bedoeling de klanten beter wegwijs te maken in het grote aanbod. Het platform lijkt qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix en er staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment. Proximus stelt er ook aanbevolen programma’s voor op basis van eerder kijkgedrag.

Netflix

Maar de vier voornaamste spelers (de VRT, VTM-moeder DPG Media, RTBF en de RTL-omroepen) uitten al snel hun onvrede over de modernisering, omdat ze niet op voorhand hun fiat hadden gegeven.

Intussen sloot Proximus dus toch akkoorden met eerst VRT en nu ook RTBF. De overeenkomst met de Franstalige omroep omvat onder meer de verdeling van vier tv-zenders en zes radiozenders, en het vestigen van de aandacht op Belgische producties, zegt Proximus.

De onderhandelingen met de commerciële zenders DPG Media en RTL lopen nog.

Door (cdh)
TOP 10 MEEST GELEZEN