Weekend zonder alcohol aan het stuur

Foto: if

Deinze / Nevele / Zulte / Lievegem - In het afgelopen weekend nam de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem deel aan het ‘Weekend zonder alcohol aan het stuur’ in het kader van de WinterBOB-campagne. In het totaal werden op diverse locaties op het gehele grondgebied van de politiezone 881 bestuurders onderworpen aan pre-test alcoholcontroles. 863 daarvan waren negatief. De achttien bestuurders die positief waren, werden onderworpen aan een ademtest. In het totaal waren er 43 ademtesten, twee daarvan waren in een alarmfase, twee andere waren positief.

Als gevolg van deze alcoholcontrole werden er twee processen-verbaal opgesteld, het ene gepaard met de intrekking van het rijbewijs voor vijftien dagen, het andere met inhouding van het rijbewijs voor zes uren. Er waren ook nog twee onmiddellijke inningen met inhouding van het rijbewijs voor drie uren.

Naast de alcoholcontrole werden er nog twee pv’s uitgeschreven voor verzekering, inschrijving en technische keuring en er waren nog zeven waarschuwingen voor rijbewijs of technische keuring.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent