Franse regisseur opgepakt na beschuldigingen van aanranding minderjarige actrice Adèle Haenel

Bron © BELGA

Adèle Haenel, die schittert in Portrait de la Jeune Fille en feu, beschuldigt Christophe Ruggia van verkrachting, toen ze minderjarig was Foto: Photo News

De Franse regisseur Christophe Ruggia werd dinsdagochtend opgepakt op grond van de beschuldigdiging van aanranding van een minderjarige actrice. Dat bevestigt het parket van Parijs. Begin november 2019 had de Franse actrice Adèle Haenel een klacht ingediend voor “kindermishandeling” en “seksuele intimidatie” toen ze minderjarig was, aan het adres van de 55-jarige regisseur.

.Adèle Haenel, nu dertig jaar oud, vertelde vorig jaar aan nieuwssite Mediapart dat er tijdens de voorbereiding en draaiperiode van de film “Les Diables” sprake was van “voortdurende seksuele intimidatie” van Ruggia. Het misbruik zou volgens haar tussen 2001 en 2004 hebben plaatsgevonden, toen ze twaalf tot vijftien jaar oud was.

Enkele dagen na de berichtgeving van Mediapart startte het parket zelf een onderzoek voor “ongewenste intimiteiten” en “seksuele agressie” tegen een minderjarige jonger dan 15 door “een persoon met autoriteit”. Later diende Haenel ook een klacht in.

De zaak lokte hevige reacties uit in Frankrijk. Haenel kreeg daarbij de steun van heel wat collega’s als Marion Cotillard en Julie Gayet.

Door (cdh)
AANGERADEN