Karel Van Eetvelt: “Ik word eindverantwoordelijke voor alles”

Karel Van Eetvelt zet zijn eerste stappen in het profvoetbal. Foto: Photo News

Karel Van Eetvelt is onverwacht de nieuwe ceo van Anderlecht geworden. “Ik hou ervan mensen te verrassen”, zegt hij in een eerste reactie. “De club weer gezond maken is een van mijn prioriteiten.”

LEES OOK.Paleisrevolutie bij Anderlecht: Coucke haalt Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute en Patrick Lefevere binnen

Dinsdagmiddag stond Van Eetvelt al even de pers te woord. “Ik ben al sinds mijn zes jaar supporter van Anderlecht. Toen kwam ik met mijn vader naar Anderlecht-Lierse kijken en ik zie Robbie Rensenbrink nog altijd flitsen op de linkerflank. Ik heb indertijd tegen Michel Verschueren gezegd dat ik ooit wil doen wat hij doet. Nu Anderlecht passeerde zei ik direct ‘ja’. Als CEO word ik hier eindverantwoordelijke voor alles, maar tot 1 april zal ik vooral observeren.”

Geen project Kompany, wel project Anderlecht

Het voornaamste doel van de nieuwe CEO is de club in de eerste plaats weer gezond maken. “Dat is een van mijn prioriteiten”, aldus Van Eetvelt. “Maar ik wil dus ook op de hoogte geworden houden van het sportieve. Voor Michael Verschueren verandert er op korte termijn niets. Wouter Vandenhaute wordt ook geen sportief raadgever. Hij gaat mij bijstaan met zijn visie. Tegen begin volgend seizoen willen we onze adviezen overbrengen aan de raad van bestuur. Voor de camera’s van VTM verklaarde Van Eetvelt nog dat hij “een switch wil maken van een project Kompany naar een project Anderlecht.”

Karel Van Eetvelt: “Ik word eindverantwoordelijke voor alles”
De nieuwe CEO werd dinsdagmiddag al druk gesolliciteerd. Foto: BELGA

Van Eetvelt zegt dat hij rechtstreeks door Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is aangesproken om ceo te worden. Dat gebeurde twee weken geleden. “Het aanbod was zo concreet dat het snel is gegaan”, zegt hij. Vanaf april ruilt hij Febelfin, waar hij twee jaar topman was, voor de voetbalclub van Marc Coucke. “Mijn roots liggen in de sport”, legt hij uit. “En ik heb altijd gezegd: als er zich ooit een geweldige uitdaging aandient in de sport, dan spring ik op die trein. Twee weken geleden, op het einde van de kerstvakantie, was die uitdaging er.”

LEES OOK. Marc Coucke licht aardverschuiving toe: “Ik heb de uitdaging bij Anderlecht onderschat”

Al jaren met passie

Van Eetvelt zegt dat zijn ervaring in het voetbal beperkt is tot de jaren dat hij zelf speelde. “Maar het structureren, veranderen en leiden van een organisatie doe ik al jaren met passie en gedrevenheid. Het is een bijzondere uitdaging om dit nu ook voor Anderlecht te gaan doen, de club waarvoor ik al van mijn zesde supporter ben.”

Door jvt, Jürgen Geril
AANGERADEN
Meest recent