Ontslagen Valverde schrijft een afscheidsbrief aan Barcelona-supporters

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Ernesto Valverde, die maandagavond ontslagen werd als hoofdcoach van FC Barcelona, heeft in een persoonlijke brief afscheid genomen van de Catalaanse supporters. “Tijdens mijn tijd bij Barça heb ik heel gelukkige tijden beleefd en titels gewonnen, maar ik heb het ook moeilijk gehad”, schreef een open Valverde neer.

LEES OOK. De wissel van de generatie”: drie hete hangijzers waarom Barça kiest voor nobele onbekende Quique Setién als nieuwe trainer

“Hetgeen alles overstijgt is natuurlijk de ervaring om trainer te zijn van FC Barcelona en de affectie die ik van de fans heb gevoeld”, legde de Bask uit. “Ik wil de spelers bedanken voor het harde werk en alle inspanningen die ons hebben toegelaten vier prijzen te winnen. Ik wens jullie alle geluk toe in de toekomst, net als de nieuwe coach Quique Setien.”

Setien tekende een overeenkomst tot medio 2022 in Camp Nou. Hij zal later dinsdag worden voorgesteld. Valverde won in zijn periode van 2,5 jaar bij Barcelona twee landstitels, een beker en een Supercup. Europees kon hij nooit de finale van de Champions League bereiken. Op dit moment staat Barcelona in La Liga naast Real Madrid op kop. In de Champions League haalde de Blaugrana makkelijk de tweede ronde, waarin het Napoli van Dries Mertens de tegenstander is.

Ontslagen Valverde schrijft een afscheidsbrief aan Barcelona-supporters
Foto: AP
Door Maarten Delvaux
Meer voetbal