Politieagente gewond na achtervolging drugsverdachten

Lommel / Retie / Mol -

De lokale politie heeft afgelopen zaterdag drie verdachten opgepakt die een alcoholcontrole in Lommel waren ontvlucht. Na een achtervolging werd de wagen van de drie tot stilstand gebracht in Retie. Een politieagente raakte gewond tijdens de interventie.

De feiten dateren van zaterdagavond rond 21 uur. Een voertuig negeerde een BOB-controle ter hoogte van de N71 in Lommel en nam de vlucht richting Retie. Enkele agenten zetten de achtervolging in en op meerdere plaatsen werden versperringen opgezet. Uiteindelijk werd de wagen, met drie inzittenden, tot stilstand gebracht in Retie. Bij de interventie raakte één politieagente gewond en werden twee politievoertuigen beschadigd.

Bij het doorzoeken van het voertuig en een fouille van de drie inzittenden werd cannabis aangetroffen, drugsattributen en een grote som geld. Het gaat om twee 21-jarige mannen uit Lommel en een 19-jarige vrouw uit Mol. Nadien volgde een huiszoeking bij de verdachten, in Lommel werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs en een kweektent aangetroffen. Bij deze huiszoeking werd ook de moeder van de verdachte, een 46-jarige vrouw uit Lommel, gearresteerd.

Door mtm
AANGERADEN