Omloop Het Nieuwsblad viert jubileum zonder wijzigingen

Zdenek Stybar mocht in 2019 juichen tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. © Photo News

Een ongewijzigd parcours, een datum die valt op schrikkeldag 29 februari 2020 en start in Gent met finish in Ninove: ziedaar het recept voor de Omloop Het Nieuwsblad die in 2020 haar 75ste verjaardag viert.

Guillaume Maebe

Start, aankomst en de zwaartepunten in de zone Haaghoek-Leberg en Muur-Bosberg blijven dus ook in 2020 behouden in de Omloop Het Nieuwsblad. Het eerste koppel zal in totaal drie keer bereden worden, wanneer de renners de Bosberg hebben aangedaan wacht hen nog 13 kilometer tot de finish van het in totaal 200 kilometer lange parcours. “Het is een zwaar, moeilijk parcours dat geen wijzigingen nodig had om bij de klassieke renners een aanvallende en enthousiaste koersstijl uit te lokken”, zegt koersdirecteur Scott Sunderland. “De wegen, de omstandigheden en de sfeer van Omloop Het Nieuwsblad maken van renners echte Flandriens.”

© BELGA

Ook stevig parcours voor de vrouwen

Na een gezamenlijke presentatie - mannen en vrouwen - in Het Kuipke, zullen de dames zo’n 10 minuten later dan de mannen van start gaan. Hun parcours telt 126 km met onderweg 10 hellingen en 5 kasseistroken, naar het voorbeeld van 2019. Net als de mannen krijgen ze de kasseien in Mater en de Molenberg op hun bord, gevolgd door de Berendries en de Elverenberg. Via Tenbosse en de Eikenmolen gaat het dan naar Geraardsbergen. Daar pikken ze in op exact dezelfde finale als de mannen met Muur en Bosberg als scherprechters. Rond 15u30 weten we wie op de Onderwijslaan in Ninove mag juichen en Chantal Blaak zal opvolgen.

Aangeboden door onze partners