Boksicoon Floyd Mayweather komt naar Antwerpen

Floyd Mayweather is er ondertussen al 42. Foto: AFP

De legendarische bokser Floyd Mayweather komt naar Antwerpen. Zo weet ATV, de regionale Antwerpse zender. Op 28 februari komt er in de Lotto Arena een groot evenement rond de Amerikaanse bokser. Veel details zijn er nog niet,want de laatste afspraken en contracten moeten nog bevestigd worden. Wel is geweten dat ook de basketbalspelers van Telenet Giants Antwerp bij het evenement betrokken zullen worden.

Floyd Mayweather is er nu 42 en hij is bij leven een bokslegende: vijf wereldtitels en een score van vijftig gewonnen kampen tegenover nul verliesbeurten. Vooral zijn gevecht tegen Manny Pacquiao in 2015 is legendarisch en greep de sportwereld wekenlang bij de keel. Nu nog staat het duel bekend als ‘de boksmatch van de eeuw’.

Boksicoon Floyd Mayweather komt naar Antwerpen
Mayweather in actie tegen Conor McGregor, nog zo’n legendarisch duel dat de Amerikaan uitvocht. Foto: USA Today Sports

Lezing van de bokser

Het is die Mayweather, bijgenaamd Moneyman, die naar de Lotto Arena afzakt. Details wil de organisator nog niet geven omdat de deal nog niet helemaal rond is, maar het gaat om een evenement dat het boksen zal overstijgen. Naast een boksdemonstratie, staat er ook een lezing van Mayweather en een partijtje basketbal op het programma. Bij dat laatste zouden de Antwerp Giants betrokken worden.

Door Guillaume Maebe