Abonnee worden? Kies je leesformule

15/01/2020 - Muziek
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Een nieuwe dimensie

Als je trouwe fans hebt, kan je experimenteren. Dat is de overtuiging van Jules Jackson, zo vertelde ze recent in een interview. En dus schreef de Londense, die in The Big Moon zit met drie vriendinnen maar de touwtjes strak in handen houdt, een tweede plaat die erg verschilt van de rockende debuutplaat Love in the 4th dimension uit 2017.

De Londense vrouwengroep kiest op Walking like we do veel minder voor de luide gitaren die hen een plaatsje in het voorprogramma van The Vaccines en een nominatie voor de Mercury Prize opleverden. Ze klinken minder als The Pretenders, al doet de stem van Jackson nog vaak aan die van Chrissy Hynde denken.

Wat we wel te horen krijgen? Een eclectische verzameling liedjes, met minder donkere teksten en vrolijkere arrangementen. Synthesizers, hier en daar een elektronische beat en blazers, en gecombineerd met de samenzang en gitaren – al zijn ze dan iets minder in your face – die hun debuutplaat een succes maakte, levert dat een stevig geheel op. Af en toe knipogen de dames zelfs naar een ontzettend dansbare variant op disco. The Big Moon is een band die we de komende jaren in de gaten zullen moeten houden. Met alle plezier.

‘Walking like we do’

The Big Moon

nu uit bij Fiction.

AANGERADEN
Meest recent