Tanja Dexters reageert op vechtpartij: “Er is een temperamentvolle ruzie ontstaan maar er is geen druppel bloed gevloeid”

Tanja Dexters Foto: ISOPIX

Tanja Dexters (42) wil de ruzie met vriend Michaël Peeters in der minne uitpraten, dat laat haar advocaat Omar Souidi weten in een persmededeling die hij via Instagram verspreidde. Afgelopen weekend kwam het tussen Dexters en Peeters tot een handgemeen.

Het is zondagochtend wanneer een afterparty van de Miss België-verkiezing uit de hand loopt. Rond zeven uur kreeg de lokale politie telefoon. De voormalige Miss België vertelde gewond te zijn geraakt in het huis van Michaël Peeters (40). Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren er nog veel mensen aanwezig en waren de gemoederen verhit. Verschillende gasten verklaarden dat ze klappen gekregen hadden. Onder hen ook Dexters zelf.

Het parket wil niets kwijt over de zaak, maar bevestigt wel dat “interfamiliaal geweld” aan de basis van de feiten ligt. De politie zal later wellicht nog een aantal betrokkenen verhoren.

Tanja kwam van een feestje in de vipruimte bij de verkiezing van Miss België, in het Proximus Theater in De Panne. Later die nacht liep het fout. Wat de ruzie in gang heeft gezet, is nog onduidelijk. Tanja zou volgens bronnen tot acht dagen werkonbekwaam zijn.

Het is Dexters die via haar advocaat laat weten dat ze de feiten betreurt. “Ze betreurt dat haar vertrouwen beschaamde werd ingevolge het lekken van de melding dewelke zij gemaakt heeft bij de politie”, klinkt het. “Het was de loutere wens van Tanja om spontaan en vrijwillig melding te maken bij de politie van een onenigheid met enkele kennissen van Michaël Peeters. Er is een temperamentvolle ruzie ontstaan maar er is geen druppel bloed gevloeid.”

“Het is absurd om het sensationeler voor te stellen dan het was. Tanja onderstreept dat zij Michaël Peeters niets kwalijk neemt. Ze hebben de afgelopen jaren vele mooie momenten gedeeld en zijn nog steeds goed bevriend. (...) Tanja betreurt dat de onnauwkeurige media-aandacht nu mee op hem geprojecteerd wordt.”

LEES OOK. Tanja Dexters maakt opnieuw brokken: hoe een kleuterleidster Miss België werd en wegzonk in een moeras van narigheid en ongelukken (+)