Tour Down Under gaat door (en schenkt opbrengst criterium aan slachtoffers bosbranden)

Bij Jumbo-Visma maken Timo Roosen, Lennard Hofstede en Bert-Jan Lindeman zich klaar voor trainingstochtje in Adelaide. Foto: Photo News

De Tour Down Under, die volgende dinsdag start, gaat ondanks de bosbranden in Australië door. De regio rond Adelaide heeft minder te lijden onder de branden. De organisatie schenkt het prijzengeld van het criterium zondag aan de slachtoffers.

Dinsdag gaat het nieuwe wielerseizoen van start in Australië met de WorldTourrittenkoers Santos Tour Down Under (21 t/m 26 januari). De wedstrijd speelt zich af in en rond Adelaide in de deelstaat South-Australia. Enkel op Kangooroo Island en de Adelaide Hills hadden ze te maken met de gevolgen van de extreme bosbranden, maar ook daar is nu alles onder controle.

“We volgen de situatie van dichtbij op en doen ons uiterste best om de veiligheid van renners en toeschouwers te garanderen”, liet de organisatie weten. Twee etappes trekken door Adelaide Hills maar de getroffen wegen werden al hersteld. “Mocht het nodig blijken kunnen we nog altijd op het laatste moment parcourswijzigingen doorvoeren.”

Op zondag is er al het traditionele criterium in Adelaide. Het prijzengeld van die Schwalbe Classic gaat wel integraal naar de slachtoffers van de bosbranden.

Donderdag start al de vrouweneditie van de Santos Tour Down Under.

Door Werner Bourlez
AANGERADEN