Oud-gemeenteraadslid riskeert vier maanden cel voor slagen: “Ik heb niets misdaan, ik slaap er zelfs slecht van”

B.M. voor de rechter. Foto: bfs

Stekene -

Oud-gemeenteraadslid B.M. van Stekene riskeert vier maanden cel voor slagen aan een man in Heikant. Volgens de politicus op rust werd hij het slachtoffer van een complot. “Ik heb niets misdaan”, reageert hij verontwaardigd.

Tien jaar na zijn vertrek uit de lokale politiek in Stekene stond B.M. woensdagochtend vol ongeloof voor de correctionele rechter in Dendermonde. Daar moest hij zich verantwoorden voor slagen aan een man in 2018 in Heikant in Stekene. Daar zou M. klappen uitgedeeld hebben aan E.V. na een discussie over het stopzetten van de huurovereenkomst van het slachtoffer. Daarbij werd ook een afsluiting beschadigd.

Feiten waarvoor het oud-raadslid nu vier maanden cel en een boete van 600 euro riskeert. “Ik vind het bijzonder jammer dat het allemaal zo is moeten verlopen”, verdedigde M. zich verontwaardigd bij de rechter. “Ik heb helemaal niets verkeerd gedaan. Daar blijf ik bij tot aan mijn dood. Nachtenlang heb ik al niet kunnen slapen door dit proces. Ik ben eerlijk en heb mij al heel mijn leven ingezet voor de zwaksten in onze maatschappij.”

Volgens B.M. werd hij het slachtoffer van een complot. Cruciaal in heel het verhaal is namelijk de getuigenis van de buurvrouw van het slachtoffer. Die beweert dat ze door een spleetje in het poortje tussen hun beide tuinen had gezien hoe haar buurman door M. werd aangepakt. Een valse getuigenis, aldus de oud-politicus. “Om de feiten te kunnen zien door dat deurtje, zou je er met je oog al helemaal tegenaan gedrukt moeten staan”, pleitte meester Pascal Buytaert, de advocaat van B.M. “Het vermeende slachtoffer en de getuige waren op het moment van de feiten buren en kwamen goed overeen met elkaar. Er was die bewuste dag inderdaad wat duw- en trekwerk tussen beide partijen, maar mijn cliënt is zelf aangepakt geweest.”

De verdediging vroeg de vrijspraak voor B.M. Het openbaar ministerie gaf gezien zijn blanco strafblad een gunstig advies voor een eventuele opschorting van straf. Vonnis op 19 februari.

Door Bert Foubert