Kim Clijsters’ nieuwe coach Fred Hemmes Jr ziet enorme uitdaging: “Ongezien in tennissport”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Kim Clijsters stelde woensdag met de Nederlander Fred Hemmes Jr haar nieuwe coach voor. De Nederlander werkte al een tijdje op de Kim Clijsters Academy in Bree en vervoegde het team van Clijsters al begin november, maar zijn toevoeging aan de staf werd pas woensdag officieel gemaakt. “Ik kon zo’n uitdaging natuurlijk niet weigeren”, sprak de 38-jarige Hemmes enthousiast tegenover de pers. “Een comeback zoals Kim op haar 36e maakt, is uniek in de tennissport. Daar wil ik graag aan meewerken.”

LEES OOK. Tennismama Kim Clijsters op schema voor haar comeback: “Een Grand Slam winnen? Dan moet ik eens goed lachen”

“De uitdaging is enorm”, begon Hemmes. “Ik ken Kim al heel lang en heb zelf natuurlijk ook al wat meegemaakt in de tenniswereld, maar dit is wat mij betreft toch ongezien. Na zo’n lange pauze en na drie zwangerschappen een terugkeer maken, wordt heel moeilijk. Maar als iemand het kan, is het Kim. Persoonlijk probeer ik Kim zo goed mogelijk voor te bereiden op haar comeback in Monterrey. Ze gaat van mij niets nieuws meer leren, maar ik kan haar wel proberen nog enkele extra procentjes beter te maken. Ik zal haar voltijds bijstaan en mee naar alle toernooien reizen.”

“We maken elke dag progressie”, ging de Nederlander verder. “Vanaf Nieuwjaar kunnen we grotere stappen zetten in haar proces. Ik kijk ook erg uit naar die eerste wedstrijden. Niemand weet echt wat we mogen verwachten. Die knieblessure begin november was natuurlijk een enorme tegenvaller, ik ben in die periode ook bij het team gekomen. Ik werkte al in Bree en ken Carl Maes ook al jaren heel goed. Carl blijft nauw betrokken bij het team, niemand kent Kim natuurlijk beter dan hij. Hij lijkt Kim soms zelfs beter te kennen dan ze zelf doet.”

Kim Clijsters’ nieuwe coach Fred Hemmes Jr ziet enorme uitdaging: “Ongezien in tennissport”
Foto: BELGA

Kinesist Verslegers rekent op competitieve Clijsters in Monterrey: “Focus is al aanwezig”

Clijsters krijgt bij haar tweede comeback ook opnieuw de steun van kinesist Sam Verslegers. Verslegers volgt de fysieke toestand van Clijsters, in samenwerking met zijn collega Matthijs Van Speybroeck, van dichtbij op en kon meegeven dat de Breese “perfect op schema zit om competitief aan het toernooi in Monterrey (2-8 maart) te beginnen”.

“Het gaat een stuk beter met Kim dan paar weken geleden”, begon Verslegers. “Bij haar blessure begin november was er wel even paniek. Het was toch een vrij zware blessure, de mediale band in haar knie was geraakt. Maar dat ligt nu voor 99 procent achter ons. We kijken vooruit naar Mexico nu. Het toernooi in Monterrey is over 6,5 week. We zitten perfect op schema om dat te halen. Er zijn natuurlijk nog puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar in vergelijking met haar vorige comeback proberen we nu langzaam verandering door te voeren en geleidelijk tot progressie te komen. De belasting op training mag niet te hoog zijn, we werken heel hard op blessurepreventie en op recuperatie ook.”

“Qua resultaten willen we geen uitspraken doen. De visie is om wel te zien hoe dingen evolueren. We willen Kim in Mexico zo competitief mogelijk aan het toernooi laten beginnen en dan is het afwachten. Kim heeft natuurlijk een enorme winnaarsmentaliteit en is al een hele tijd gefocust op het nieuwe seizoen. Ze wil zeker opnieuw wedijveren met de toppers. Kim wil niet te veel toernooien spelen, maar wel een heel seizoen lang. Ze wil geen ondergrond overslaan.”

Kim Clijsters’ nieuwe coach Fred Hemmes Jr ziet enorme uitdaging: “Ongezien in tennissport”
Foto: Photo News
Kim Clijsters’ nieuwe coach Fred Hemmes Jr ziet enorme uitdaging: “Ongezien in tennissport”
Foto: BELGA
Door Maarten Delvaux
  • AANGERADEN
    Meest recent