Fietsdieven lopen tegen de lamp door stadscamera’s

Themabeeld. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

De broers Davit (25) en Ishkan (23) H. uit Mechelen riskeren een celstraf van respectievelijk 6 en 10 maanden voor hun betrokkenheid bij twee fietsdiefstallen. Ishkan moest zich ook nog verantwoorden voor het bezit van een busje pepperspray.

Eind maart van vorig jaar liep er bij de politie een aangifte binnen van een fietsdiefstal aan het station. Op de beelden van de bewakingscamera’s was te zien hoe twee mannen twee fietsen in een bestelwagen plaatsten en ermee vandoor gingen. “Diezelfde bestelwagen kwam even later in beeld op één van de stadscamera’s in de Sint-Katelijnestraat. Op de beelden daarvan was te zien hoe de fietsen een woning werden binnengeduwd”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

Uiteindelijk werd beslist om een huiszoeking uit te voeren bij de broers. De fietsen werden niet meer teruggevonden. De twee broers zouden zich wel arrogant hebben gedragen tijdens de huiszoeking. Aanvankelijk ontkenden ze hun betrokkenheid bij de diefstal maar uiteindelijk gaven ze de feiten toch toe. Eén van de broers zat voor de zaak zelfs vijf dagen in voorhechtenis.

Ishkan moest zich ook verantwoorden voor het bezit van een busje pepperspray. Dat werd aangetroffen bij een controle in Brussel. Tegen de rechter zei de man woensdag dat het busje pepperspray niet van hem was.

De rechtbank velt een vonnis in de zaak op 12 februari.

Door tdk