Verwarrende LEZ-borden verplaatst: “Er kon discussie zijn”

Foto: dvh

Gent -

Aan de Rooigemlaan in Gent zijn een vijftal verkeersborden van de nieuwe lage-emissiezone verplaatst. “Ze waren onduidelijk”, erkent het stadsbestuur.

Verwarring troef twee weken geleden, toen de tweehonderd verkeersborden van de lage-emissiezone officieel onthuld werden in Gent. Enkele winkelparkings die aan de stadsring R40 zijn gelegen, waren plots verboden terrein voor wie niet in de LEZ mag met zijn of haar wagen.

De borden waren bedoeld om sluipwegen af te sluiten over de parkings. Auto’s die langs de andere kant het parkeerterrein verlaten, rijden de LEZ binnen. “Negeer die borden maar, als je de parkings op wil”, verklaarde een woordvoerder van het stadsbestuur.

Daar komt het stadsbestuur nu op terug. “De borden waren onduidelijk, ze zijn verplaatst”, zei Tine Heyse (Groen), schepen van Klimaat, deze week in een commissievergadering van de gemeenteraad. Het gaat om vijf LEZ-borden aan de parkings van Dreamland en Carrefour op de Rooigemlaan. Ze zijn verplaatst naar de grens tussen de private parking en de openbare weg.

“Er kon discussie zijn”, zegt Heyse. “Maar dat is typisch. Als je iets invoert, moet je zo snel mogelijk bijsturen. De borden zijn voor afgelopen weekend al gecorrigeerd. Geen enkel bord mag genegeerd worden. Eens het bord voorbij, moet je aan een toelatingsvoorwaarden van de LEZ voldoen.”

Een verwarrend LEZ-bord voor de parking van het winkelcentrum Dok-Noord is ook bekeken, maar blijft wel staan.

LEES OOK Verwarring troef: verkeersborden lage-emissiezone verbieden toegang tot winkelparkings aan stadsring

Verwarrende LEZ-borden verplaatst: “Er kon discussie zijn”
De situatie op 3 januari. Foto: DVH
Verwarrende LEZ-borden verplaatst: “Er kon discussie zijn”
Dezelfde situatie op 15 januari. Foto: DVH
Door Bert Staes
AANGERADEN