Wout van Aert voor het eerst weer op tijdritfiets, Mathieu van der Poel verkiest grind terwijl ploegmaats op asfalt rijden

Mathieu van der Poel vertoeft momenteel met zijn ploeg Alpecin-Fenix op stage in Spanje. En daar blijkt nog maar eens zijn liefde voor het veld: zijn Italiaanse ploegmaat Kristian Sbaragli filmde hoe de Nederlander op training het grind nààst de weg verkoos, terwijl zijn ploegmaats op het asfalt reden: “Mathieu van der Poel having fun today.”

Wout van Aert verzoent zich met tijdritfiets

Ook Wout van Aert vertoeft momenteel in Spanje maar hij zat voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour de France weer op een tijdritfiets.

“Het was zes maanden geleden dat ik op mijn tijdritfiets reed”, aldus Van Aert. “Mijn Bianchi Aquila deed me zoals gewoonlijk afzien maar uiteindelijk zijn we weer beste vrienden. #samenwinnen #comeback #passioneceleste.”

Van Aert is de regerende Belgische kampioen tegen de klok. Hij won ook de tijdrit in de Dauphiné en startte op 19 juli als favoriet aan de tijdrit in de Tour. Daarin liep hij in de slotfase bij een zware val een diepe vleeswonde in het rechterbovenbeen op. Eind december maakte hij zijn rentree in het veld. Momenteel is hij met zijn team op stage in Alicante. In augustus hoopt hij in Tokio zijn kans te kunnen gaan in de olympische tijdrit.

Ook Froome kruipt op “oncomfortabele” fiets

Ook Chris Froome kroop op stage op zijn tijdritfiets na zijn vreselijke val vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné begin juni: “Ik was vergeten hoe oncomfortabel het zadel op mijn tijdritfiets...”

Door vml