Serena Williams stelt zich voor het eerst in twee jaar weer beschikbaar voor de Verenigde Staten

© AFP

Serena Williams (WTA-9) zal op 7 en 8 februari terug in actie komen in de Fed Cup. De Amerikaanse tennisfederatie meldde woensdag dat de voormalige nummer één van de wereld zich beschikbaar stelt voor het kwalificatieduel tegen Letland.

De 38-jarige Williams speelde sinds februari 2018 geen wedstrijd meer in de Fed Cup. Sinds haar debuut in 1999 bleef ze ongeslagen in het enkelspel, goed voor dertien overwinningen. In het dubbelspel won ze drie keer en verloor ze twee keer.

Williams veroverde afgelopen weekend haar eerste WTA-titel in drie jaar tijd. Haar zege in het Nieuw-Zeelandse Auckland is de eerste die ze behaalde sinds ze in januari 2017 met de Australian Open een 23ste Grand Slam op haar palmares bracht.

LEES OOK.Nummer 73 en toch uniek: wat maakt de zoveelste toernooizege van Serena Williams zo opmerkelijk?

De Verenigde Staten namen het op 7 en 8 februari in Washington op tegen Letland. De winnaar is geplaatst voor de eindfase van de vernieuwde Fed Cup, waarin twaalf landen van 14 tot 19 april in het Hongaarse Boedapest om de titel strijden. De volledige Amerikaanse selectie wordt op 28 januari bekendgemaakt door kapitein Kathy Rinaldi.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten