Opvallende stem: politicus Jean-Marie Dedecker speelt pinguïn in musical ‘Madagascar’

Carrièrewending voor Jean-Marie Dedecker (67). De politicus en ex-judocoach leent in de Vlaamse versie van Madagascar, de musical zijn stem aan een pinguïn. Geen echte, uiteraard, wel een pop.

gvh

Samen met Lieven Scheire, Gunter Lamoot en chocolatier Dominique Persoone spreekt Dedecker de teksten in van de vier gekke pinguïns uit de originele animatiefilm. Die worden straks in de voorstellingen, waarin ook echte acteurs meedoen, afgespeeld tijdens de dialogen. “Ik heb kleinkinderen, dus als opa ken ik de film goed”, zegt Dedecker. “Maar ik zag mezelf ook niet meteen meespelen in een musical. Blijkbaar zochten de makers een boze stem, en dachten ze aan mij.”

Zich aanpassen moest Dedecker niet: de pinguïns krijgen een West-Vlaams accent. “In twee uur stond alles op band”, zegt hij. “Natuurlijk ging dat vlot. Heb je mij nog niet bezig gehoord in het parlement? Daar is het soms ook een poppenspel, hé.” Of dit de start is van meer? “Wie weet. Ik wacht nu op een telefoontje van Disney. (lacht) De meeste mensen kennen me als politicus, maar sinds mijn gastrolletje in F.C. De Kampioenen zien kinderen me ook als acteur. Misschien helpt Madagascar me vooruit bij de toekomstige kiezers.”

Madagascar, de musical gaat op 27 februari in première in Capitole Gent en verhuist daarna naar de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, niet toevallig naast de Zoo.

Lees ook