Na nominaties zijn ook de ceremoniemeesters bekend: Jani Kazaltzis en Barbara Sarafian geven commentaar op de Oscars

Nu de nominaties bekend zijn, kunnen filmliefhebbers het koffiezetapparaat al klaarzetten. Tijdens de nacht van 9 op 10 februari wordt de 92ste Oscaruitreiking uitgezonden, met live commentaar van Jani Kazaltzis en Barbara Sarafian.

Wout Desmytere

LEES OOK. Veerle Baetens kan weer aftellen naar Oscars dankzij nieuwe nominatie: “Maar of ik naar Hollywood ga dat weet ik nog niet”

Tot vorig jaar werd de ceremonie enkel uitgezonden op Play More Cinema. Maar wie geen abonnement heeft, kan straks ook terecht op Zes, het kleine zusje van Vier en Vijf waar hoofdzakelijk Amerikaanse series en films te zien zijn. De uitzending gebeurt live en zonder Nederlandse ondertiteling. Maar wie het Engels minder machtig is, kan luisteren naar de commentaar van ceremoniemeesters Jani Kazaltzis (40) en Barbara Sarafian (51).

De actrice uit All of us en Aanrijding in Moskou geeft tekst en uitleg bij de winnaars en de verliezers, Jani Kazaltzis wordt ‘red carpet watcher’. Hij zal de outfits van de beroemdheden nauwlettend in de gaten houden. Ongetwijfeld zullen de twee ook supporteren voor Une soeur. De Belgische film, waarin Veerle Baetens een noodlijn-operatrice speelt die een vrouw uit een benarde situatie wil redden, maakt kans op een beeldje in de categorie ‘Live action short film’.

De uitzending start om 00.30 uur, vanaf dan maken alle beroemdheden hun opwachting op de rode loper. Om 2 uur gaat de echte ceremonie van start. Het einde is voorzien rond 6 uur, al kan daar een halfuurtje speling op zitten. Als u vastberaden bent de rit van begin tot einde uit te zitten, neem de dag erna alvast vrij.

OVERZICHT. Genomineerden voor de Oscars zijn bekend: Hollywood ‘old style’ in de clinch met Netflix

INFO

Play More Cinema is kanaal 300 op alle tv’s.

Aangeboden door onze partners

Lees ook