SP.A twijfelt aan nut lage-emissiezones: “Ingevoerd terwijl Vlaamse regering en De Lijn hun job niet doen”

SP.A heeft dubbel gevoel bij de LEZ in Gent en Antwerpen. Foto: fvv

Antwerpen / Gent -

Binnen SP.A is niet iedereen overtuigd van het nut van de lage-emissiezones (LEZ). Ook voorzitter Conner Rousseau twijfelt. De SP.A zit nochtans zowel in Antwerpen als in Gent in het stadsbestuur, twee steden die vervuilende dieselwagens uit het centrum weren.

Het grote probleem voor de SP.A is dat de maatregel de burgers ongelijk treft. Lagere inkomensgroepen voelen vaker de impact van een verbod dan wie met een nieuwere, duurdere wagen rijdt. De SP.A vangt de kritiek vanuit die eerste groep, en minder de ­felicitaties van die tweede. In Herent verzette de SP.A zich enkele weken geleden vanuit de oppositie zelfs resoluut tegen een geplande LEZ.

Voor de socialisten moet het LEZ een sluitstuk zijn, eens duidelijk is dat er voldoende alternatieven zijn met het openbaar vervoer. “In Antwerpen en Gent wordt de LEZ ingevoerd, terwijl De Lijn en de Vlaamse regering hun job niet doen”, zegt Bruno Tobback.

LEES OOK. Dit verandert er in 2020 op het vlak van mobiliteit: elektrische auto’s, bedrijfswagens, treintickets, péage...(+)

Door jfa,bbr
AANGERADEN