Eerste rit in Tour Down Under bij de vrouwen is een prooi voor Chloe Hosking

Foto: Photo News

Ook de vrouwen trappen het seizoen op gang in Australië. De Australische Hosking (29) van Team Rally UHC kon in de eerste rit in de sprint afrekenen met Lotta Henttala (Trek-Segafredo) en Matilda Raynolds (Specialized). Hosking is uiteraard de eerste leidster.

De eerste etappe over 116,3 km werd tussen Hahndorf en Macclesfield betwist. Lang zag het ernaar uit dat Brodie Chapman met de overwinning ging lopen: haar voorsprong was 14 km voor het einde nog twee minuten. Pas in de slotkilometer werd Chapman gegrepen, omdat Team Sunweb en Trek-Segafredo goed samenwerkten in de achtervolging. Henttala ging als eerste aan, maar Hosking ging er al bij al makkelijk over. Ze krijgt de okeren leiderstrui en 4 bonificatieseconden cadeau.

De Tour Down Under bij de vrouwen telt nog 3 etappes en loopt tot zondag. Australisch kampioene Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) won de voorbije drie edities en behoort nu ook tot de topfavorieten.

De Tour Down Under bij de mannen gaat van 21 tot 26 januari door. Op zondag 19 januari is er het traditionele opwarmingsrondje met de Schwalbe Classic over 51 kilometer.

Eerste rit in Tour Down Under bij de vrouwen is een prooi voor Chloe Hosking
Hosking won na een langgerekte sprint Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
AANGERADEN