Truckers in overtreding: politie schrijft voor 4.000 euro aan boetes uit

Foto: Patrick Hattori

Mechelen / Willebroek -

De lokale politie heeft woensdagnamiddag in Mechelen en in Willebroek een aantal vrachtwagenbestuurders beboet voor het plegen van meerdere inbreuken.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek controleert op geregelde tijdstippen zwaar vervoer. Een tijdrovende bezigheid waardoor ze maar een beperkt aantal chauffeurs kan controleren. Daarom dat deze acties steeds meer gaan gebeuren.

De hoogste boetes, telkens 1.320 euro, gingen naar twee bestuurders die in overtreding waren met de tachograaf. De ene had geen gegevens ingevuld, bij de andere zat de tachograafschijf langer dan 24 uur in het controleapparaat.

Bij een andere bestuurder was de lading van zijn vracht niet correct gezekerd. Een lading die niet goed is vastgezet, kan in beweging komen en dat levert voor andere weggebruikers groot gevaar op. Dat kostte de chauffeur 350 euro boete. Een andere chauffeur kreeg een boete van 1.000 euro omdat de technische keuring van zijn voertuig sinds juli vorig jaar vervallen was.

Een vrachtwagenchauffeur ging op de bon omdat hij een duplicaat van zijn nummerplaat van zijn trekkend voertuig dat in ons land is ingeschreven, op een Italiaanse oplegger bevestigd had. Twee chauffeurs kregen boetes omdat ze in overtreding waren met de wegcode. Zo lapte een bestuurder de tonnagebeperking aan zijn laars toen hij het stadscentrum van Mechelen kwam binnengereden. Ook in Willebroek reed een bestuurder de verboden rijrichting in. In totaal schreef de politie voor 4.338 euro aan boetes uit.

Door Leo De Nijn