Geraint Thomas gebeten door triatlonmicrobe: “Ik moet toch iets doen als ik stop met koersen”

Foto: EPA-EFE

Geraint Thomas (33) wil na zijn wegcarrière Ironmans gaan betwisten. De Welshman van Team Ineos krijg de smaak te pakken na trainingssessies in Monaco met ex-profrenner Cameron Wurf. “Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Thomas bezig zag”

“Als kind was ik een zwemmer, dus dat zit er al een tijdje in”, zei de winnaar van de Tour van 2018 bij Nytro, een fabrikant van triathlonproducten. “De triatlon van Wales staat als eerste op mijn bucketlist. Het fietsonderdeel is erg zwaar, dus dat zou in mijn voordeel moeten zijn.”

Whatsappgroepje in Monaco

Zijn kameraad Cameron Wurf, die het grootste deel van zijn wielercarrière voor Cannondale reed, ontdekte het talent van Thomas voor triatlon. De Brit kwam toevallig in een Whatsappgroepje van Ironmanatleten in Monaco terecht in augustus na zijn Touroverwinning. ‘Neem zwemkledij mee’, was de eenvoudige boodschap. Even later deed Thomas alle monden openvallen op het Larvotto strand tijdens de openwatertraining. “Wanneer we na 200 meter in het water keerden, kon ik niet geloven hoe dicht Thomas nog in het spoor zat”, schreef Wurf daarover op zijn blog.”

Geraint Thomas gebeten door triatlonmicrobe: “Ik moet toch iets doen als ik stop met koersen”
Haalt Thomas binnenkort zijn tijdritfiets boven in een Ironman? Foto: Photo News

Het strafste moest dan nog komen. “Na het zwemmen trok hij ook zijn loopschoenen aan voor een trainingssessie. Ik werd omvergeblazen door het gemak waarmee hij meeliep aan 3:40 minuten per km,” getuigt Wurf.

Geraint Thomas denkt op 33ste wel nog niet aan stoppen Hij is opnieuw één van de vooruitgeschoven mannen bij Team Ineos dit seizoen. “Ik wil nog een 3 à 4 jaar koersen. Ik denk gewoon al eens na wat ik na mijn loopbaan wil doen. Ik zal tegen dan 18 jaar in het professionele wielrennen gezeten hebben en daarvoor al bij de amateurs en de juniors. Alles waar ik toen mijn zinnen op heb gezet, waren doelen binnen een termijn van 3 à 4 maand. Nu heb ik dus een doel op langere termijn.”

Geraint Thomas gebeten door triatlonmicrobe: “Ik moet toch iets doen als ik stop met koersen”
Geraint Thomas won de Tour in 2018 voor Tom Dumoulin en Chris Froome Foto: AP
Door Joost Marynissen
AANGERADEN