Minstens 39 strijders gedood bij gevechten in Syrië

Foto: AFP

Bij zware gevechten tussen Syrische regeringstroepen en pro-jihadistische strijders in de provincie Idlib zijn minstens 39 doden gevallen onder de strijdende partijen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Bij de gevechten kwam het tot luchtaanvallen, artilleriebeschietingen en grondgevechten, in weerwil van het bestand dat Moskou op 9 januari had aangekondigd en door Turkije werd bevestigd. Van de 39 doden, vielen er 22 onder de rangen van de jihadistische groepen en rebellen. De meerderheid behoorde tot de jihadistische Hayat Tahrir al-Cham (HTS), aldus de ngo. De 17 andere dodelijke slachtoffers behoorden tot het Syrische leger en geallieerde milities.

De regeringstroepen en hun bondgenoten heroverden twee dorpen in hun opmars naar de strategische stad Maarat al-Numaan, aldus het SOHR.

Bij luchtaanvallen van het Syrische leger zijn woensdag 18 burgers omgekomen in de stad Idlib, blijkt uit een balans van de ngo. De gelijknamige provincie is een van de laatste bolwerken die nog aan de controle van Damascus ontsnappen.

Door jvh
AANGERADEN