Druppels bloed en potje yoghurt verraden hardleerse inbreker

Foto: MEDIAHUIS

Ternat / Gavere -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een Servische veertiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, voor twee inbraken. Eenmaal stal hij 2.500 kilo koper bij een bedrijf in Gavere, en bij de tweede inbraak ging hij ervandoor met 30.000 euro uit de kluis van een woning in Ternat.

Het waren uiteindelijk enkele bloeddruppels en een potje yoghurt die hem de das omdeden.

Beide inbraken vonden al enkele jaren geleden plaats, maar waren behoorlijk spectaculair. Zo slaagde de man er met een kompaan in om in de muur van een bedrijf in het Oost-Vlaamse Gavere een gat van 70 centimeter op 70 centimeter te maken. Het was voor de politie en bedrijfsleiding een raadsel hoe de dieven daarin geslaagd waren, aangezien de muur van gewapend beton was. In het bedrijf waren de daders ervandoor gegaan met 2.500 kilo koper.

Gaten gelagen

Die feiten vonden plaats in de nacht van 4 op 5 maart 2015 en een jaar later, in maart 2016 sloeg de Serviër opnieuw toe, ditmaal in een woning in Ternat. Om het alarmsysteem in de woning te omzeilen, drong de man, vergezeld van een kompaan, niet binnen via een raam.

Het tweetal sloeg eenvoudigweg in elke tussenmuur een gat om uiteindelijk via verschillende kamers uit te komen bij de kluis, waar ze 30.000 euro uit ontvreemdden.

DNA

De Serviër liep echter tegen de lamp omdat hij bij beide inbraken DNA achterliet. In Ternat ging het om een paar bloeddruppels en in Gavere had hij een yoghurtpotje leeggegeten.

De man, die in het buitenland al vier keer veroordeeld werd voor inbraken en bendevorming, kwam niet opdagen voor zijn proces en werd dan ook bij verstek veroordeeld. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

Door Belga
AANGERADEN