Lichaam van vermiste vader van zes kinderen gevonden in de Samber, vrouw nog spoorloos

Foto: federale politie

Er is woensdagnamiddag ter hoogte van Montignies-sur-Sambre een lichaam uit de Samber gehaald. Ondertussen heeft een politiebron aan onze redactie bevestigd dat het gaat om Shujaat Yawary, de 40-jarige man van Afghaanse origine die al vermist was sinds 26 december van vorig jaar. Zijn vrouw Kauhsar Hussain (38), met wie hij zes kinderen had, is nog altijd spoorloos.

De federale politie verspreidde maandag een opsporingsbericht over het koppel met zes kinderen. De kans dat het koppel nog leefde, werd toen al als uiterst klein beschouwd. Er zou sprake zijn van kwaad opzet. Gevreesd wordt dat de vader van zes op 26 december 2019 eerst zijn vrouw om het leven heeft gebracht en nadien zelf uit het leven is gestapt. De man zou al een tijdje een verwarde indruk hebben gemaakt.

Een onderzoeksrechter in Charleroi voert intussen officieel een moordonderzoek. Hun zes kinderen worden intussen opgevangen door familie en vrienden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door mtm, phu