Familievete drijft wig tussen kinderen Michael Jackson: hoe een ruzie over hun liefdesleven alleen maar escaleert

Een zeldzaam beeld: Prince (l.), Blanket (m.) en Paris Jackson naast elkaar in 2011, tijdens een herdenking voor hun overleden vader Michael Jackson. © EPA

Het blijft rommelen in de familie van wijlen Michael Jackson. Niet alleen staat het fortuin van de verguisde popster straks op het spel in een nieuwe rechtszaak rond zijn vermeend seksueel misbruik. Ook zijn kinderen zorgen voor onrust. De reden? Een escalerende ruzie over hun liefdesleven.

Dennis Van Goethem

Prince (22), Paris (21) en Blanket (17) Jackson worden zelden in het openbaar gespot. Laat staan samen. Daar werd lange tijd een gezond argwaan tegenover de paparazzi achter gezocht. Maar volgens ingewijden van de familie is er meer aan de hand. In Amerikaanse media duiken verhalen op over een groeiend geschil tussen de kinderen van Michael Jackson. Vooral tussen Paris en haar oudere broer Prince zou het er bovenhands op zitten.

“Prince vertrouwt de vriend van Paris, muzikant Gabriel Glenn, niet”, klinkt het. “Hij ziet Gabriel als een geldwolf die enkel uit is op het familiefortuin. Ook de rest van de familie steunt de relatie niet. Ze vrezen dat Paris zal hervallen in haar verslavingen.” Op haar beurt is Paris kwaad zijn omdat de Jacksons het liefje van Prince wel omarmen. “Vroeger waren ze twee handen op één buik. Maar Paris duwt Prince steeds verder weg.”

© AFP

Trauma

Het modeblad Vogue kon broer en zus onlangs op miraculeuze wijze strikken voor een fotoshoot, maar na afloop zou de bom opnieuw gebarsten zijn. En dat neemt de familie hen kwalijk: de ruzie zou wegen op de mentale gezondheid van halfbroer Blanket. Die kampt al jaren met psychologische problemen. “Sinds de dood van zijn vader in 2009 heeft Blanket verlatingsangst. Dat trauma wordt enkel groter nu zijn broer en zus niet meer door één deur kunnen.”

De ingewijden zeggen dat de vete de Jackson-familie uiteendrijft. Daarbovenop komt de nieuwe rechtszaak die twee vermeende slachtoffers van Michael Jackson tegen zijn erfgenamen aanspannen. Nadat ze in de documentaire Leaving Neverland getuigden over het seksuele misbruik door de King of Pop, willen James Safechuck en Wade Robson alsnog Jackson laten veroordelen. Daarbij zou ook een fikse schadevergoeding geëist worden.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook