PS-voorzitter Paul Magnette: “Zij die zeggen dat ze opening maken, moeten dat maar bewijzen”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

PS-voorzitter Paul Magnette daagt N-VA-voorzitter Bart De Wever uit om zijn woorden hard te maken en zijn oprechtheid te tonen. Vijf dagen geleden reikte Bart De Wever in zijn nieuwjaarstoespraak de hand naar de socialisten. Maar op de PS-nieuwjaarsreceptie donderdag had Magnette volgende boodschap voor De Wever: “Zij die zeggen dat ze openingen maken, moeten dat maar bewijzen”, klonk het. Magnette bevestigde in zijn toespraak ook de band tussen zijn partij en SP.A, een band die SP.A-voorzitter Conner Rousseau meteen bevestigde.

LEES OOK. Informateur Coens reageert op kritiek: “Ook wat mij betreft duurt het allemaal veel te lang”

“Ik hoor sommigen zeggen: we maken openingen. Wel, dat ze het dan bewijzen. De standpunten van de PS zijn duidelijk en zijn bij iedereen bekend”, aldus Magnette op zijn nieuwjaarstoespraak in Obaix (Henegouwen).

“We verwachten nu van andere politieke formaties dat ze even duidelijk zijn. Het volstaat niet om te zeggen dat men bereid is verantwoordelijkheid op te nemen en om zogenaamde openingen te maken wanneer men zich geïsoleerd voelt. Men moet aan de hele bevolking duidelijk maken hoe men het wil aanpakken, en dat we eindelijk eens praten over de inhoud en over de uitdagingen van onze tijd”, aldus Magnette.

PS-voorzitter Paul Magnette: “Zij die zeggen dat ze opening maken, moeten dat maar bewijzen”
Foto: Photo News

De PS-voorzitter deed ook een oproep op te houden met de vertragingsmanoeuvres en politieke spelletjes. “We weten dat sommigen alles zullen doen om de vorming van een regering te voorkomen omdat hun enige doel is om aan te tonen dat België niet werkt en om zich voor te bereiden op de ontmanteling van het land. Dat is een schandalige houding”, klonk het.

Magnette maakte ook van de gelegenheid gebruik de banden met SP.A te bevestigen. Over de stevigheid van de as PS-SP.A waren er de voorbije dagen wat twijfels gerezen, onder meer na uitspraken van enkele SP.A’ers. “We zijn twee partijen, maar we vormen één familie die dezelfde waarden deelt en dezelfde strijd voert. En we zijn nog steeds, sommigen lijken dat te vergeten, de grootste politieke familie van het land”, aldus Magnette.

LEES OOK. Gedaan met paars-groen én paars-geel: wat als… er een regering komt zonder PS? (+)

SP.A-voorzitter Conner Rousseau, die de PS-nieuwjaarsreceptie bijwoonde, trad Magnette meteen bij. “Ik heb een duidelijk boodschap voor hen die proberen de mensen en het land te verdelen: ze zullen daar nooit in slagen. Ik heb voor hen nog een boodschap: ze zullen er nooit in slagen het socialisme te verdelen”, aldus Rousseau.

Nog volgens Rousseau kunnen er geen sociale oplossingen komen in kwesties zoals de pensioenen, de gezondheidszorg en het klimaat als “met twee socialistische partijen die zo sterk mogelijk zijn”.

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent